Erdoğan açıkladı: 3 hafta tam kapanmaya gidiyoruz

Erdoğan açıkladı: 3 hafta tam kapanmaya gidiyoruz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan, 3 hafta tam kapanmaya geçildiğini söyledi.

TİGRİS HABER- Kabine üyeleri, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Kabine toplantısı sonrası Erdoğan açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

1915 olaylarına ilişkin Bıden’in açıklamalarına tepki

ABD Başkanı Biden bir asır önce yaşanmış olaylarla ilgili mesnetsiz ifadeler kullanmıştır. Bizi ziyadesiyle üzmüştür. Tarihte yaşanan acıların yarıştırılmasını doğru bulmuyorum. Ama yarıştırılırsa bu yarıştan mutmain çıkacak tek milletiz. Batının Ermeni meselesindeki tutumu ve terör örgütlerine karşı sergiledikleri riyakar tavrın sonu aynı yola çıkar. Ermeni iddiaları konusunda ortak tarih komisyonu kurulması teklifimize hala bir cevap alamadık. Ermeni çeteler Anadolu’da Türk ve Kürt sivilleri Kafkasya’da Çerkezleri katletmiştir. 1915 olaylarıyla ilgili belge var, buyursun gelsinler, ABD kendi tarihleriyle ilgili belgeleri açabiliyor mu, hodri meydan diyoruz. Kimsesiz kalan Ermeni çocuklar için yetimhaneler bile kurulmuştur sayın Bıden. Ermenilerin katlettiği Türklerin toplu mezarlarını bulabilirsiniz ama hiçbir yerde toplu Ermeni mezarlığı bulamazsınız.

3 haftalık tam kapanma kararı

Avrupa’dan geri kalmamak için vaka sayılarını 5’binin altına indirmeliyiz. Aksi halde turizmden eğiteme kadar ağır bir fatura ile karşı karşıya kalabiliriz. Biraz daha fedakarlık yapmamız gerekir. Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret alındığı yönünde şikayetler alıyoruz. Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı ücret talep edemez. Muhtarları kısa sürede aşılamaya başlayacağız.  Bu kapsamda 29 Nisan Perşembe gününden, 17 Mayıs gününe kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Kreş, anaokulu ve 8 ile 12. sınıflar dahil tüm okullarda Yüz yüze eğitimi geçiyoruz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.