Kaçak alanlarda kurban kesmeyin

Kaçak alanlarda kurban kesmeyin
Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla vatandaşlara kurban kesiminde dikkat edilecek hususlar konusunda uyarılarda bulundu.

Kaçak kurban kesimi yapılmaması gerektiğini kaydeden Atlı, “Kesinlikle kaçak alanlarda kesim yapmayalım, bununla ilgili ciddi cezalar vardır, bunlara dikkat edelim.  Büyükşehir Belediyesi’nin belirlemiş alanlar ve mezbahanelerde kurbanlarımızı keselim” dedi.

Kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Hacı Atlı, et fiyatlarıyla ilgili güncel verileri paylaştı.

Kırmızı ette ve kurbanlıklarda güncel fiyatlara değinen Atlı, “Kırmızı ette perakende satışlarda bir kilo kuzu eti 58 TL’den,  dana kuşbaşı ise 60 TL’den satılıyor. Kurbanlıklar ise küçükbaş hayvanlarda Koçlar 850 TL’den başlayan fiyatlarla satılırken, bin 500 ila bin 800 TL’ye kadar fiyatlar çıkabiliyor. Büyükbaş kurbanlıklarda ise dana 8 bin TL’den başlayıp 15-20 bin TL’ye kadar çıkıyor” diye konuştu.

kurban-kesimi.jpg

‘Kesinlikle kaçak alanlarda kesim yapmayalım’

Kurban kesiminde vatandaşlara uyarılarda bulunan Atlı, şunları ifade etti: “Kurban keserken dikkat edilmesi gereken hususları ise şöyle hatırlatmakta yarar var.  Küçükbaş hayvanlarda 1 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Sakat, gözü kör, zayıf, bir yeri kesik hayvanlar kurban olmaz.  Büyükbaş hayvanda ise 2 yaşını doldurmuş olması gerekir.  Bunlara çok dikkat etmek lazım.  Kurban keserken işi usta kasaplara vermek lazım. Kurban keserken hayvana eziyet etmek günahtır; besmeleyle ve dua ederek kurbanlarımızı kesmeliyiz.  Kesinlikle kaçak alanlarda kesim yapmayalım, bununla ilgili ciddi cezalar vardır, bunlara dikkat edelim.  Büyükşehir Belediyesi’nin belirlemiş alanlar ve mezbahanelerde kurbanlarımızı keselim. Vatandaşlardan rica ediyorum, kurban keserken kendimiz kurban olmayalım, işi ustasına teslim edelim. Maalesef her yıl kurban kesimlerinden binlerce vatandaşımız yaralanıyor. Lütfen bunlara dikkat edelim. Allah C.C. kestiğimiz kurbanlarımızı kabul eylesin.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.