Kaçak kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı
TİGRİS HABER - Mağarada yapılan aramada çok sayıda kazı ekipmanı ele geçirilirken, şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.
Edinilen bilgilere göre olay, Beşiri ilçesine bağlı Yeşiloba Köyü yakınlarında meydana geldi. Batman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede gerçekleştirdiği önleyici kolluk devriyesi sırasında, köyün kuzeybatı yamaçlarında bulunan bir mağaradan şüphelenildi. Mağara ve çevresinde inceleme yapan jandarma ekipleri, içeride iş makineleri ve elektrikli aletler kullanılarak kaçak kazı yapıldığını tespit etti. Düzenlenen operasyonda B.Ö. (50), S.B. (53), K.A. (38) ve Ş.B. (34) isimli 4 şüpheli, kazı yaptıkları sırada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
Mağaradan çok sayıda kazı malzemesi çıktı
Mağarada yapılan aramada, kaçak kazıda kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda ekipman ele geçirildi. Jandarma ekiplerince muhafaza altına alınan malzemeler arasında 1 jeneratör, 2 hilti ve bunlara ait murç ve keskiler, 1 spiral ve yedek bıçağı, 1 çekiç ve yedek keski, 1 el murcu, levye, kazma ve kürekler bulundu. Olayla ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda, yakalanan 4 şüpheli hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçundan adli tahkikat başlatıldı.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.