Kadın futbolculara saldırı konusunda hocalardan açıklama

Kadın futbolculara saldırı konusunda hocalardan açıklama
Batman Belediyespor yöneticileri, Pazar günü Kayseri’de oynanan maçta ırkçı saldırıya maruz kaldıklarını iddia ediyor. Rakip takım iddiaları reddediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig Play-Off maçında Pazar günü deplasmanda Kayseri Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı ile karşılaşan Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın yöneticileri, maç içerisinde rakip takım oyuncularının, maç sonrasında ise yönetici ve taraftarın saldırısına maruz kaldıklarını iddia etti.

Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Mehmet Kalkan ve Kayseri Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı Antrenörü Enes Karakaya, maç öncesi ve sonrası ne olduğunu Independent Türkçe’ye anlattı.

“Oyuncularımız Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı”

Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Mehmet Kalkan, Pazar günü deplasmanda oynadıkları maç esnasında oyuncularının Kürtçe pas istedikleri için saldırıya uğradığını iddia etti.

Kalkan, “Karşı tarafın oyuncuları maçın hakemine ‘Hocam Belediyesporlu oyuncular bize Kürtçe küfür ve hakaret ediyor’ diye şikayette bulundular. Hakem onlara, ‘Hayır bunun küfür veya hakaret ile alakası yok. Dil evrenseldir, herkes istediği dilde konuşmakta özgürdür ve kimse dili yasaklayamaz’ diye uyarı yaptı. Maç sonrası karşı takımın yönetici ve taraftarları benim de içinde olduğum malzemeci, masör ve teknik heyete sözlü saldırıda bulundular. Oyuncularımız Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı” dedi.

Sözlü saldırı fiziki saldırıya dönüşmeden, araya girenlerin engellemesiyle, kısmen durduğu aktaran Kalkan, gerginliğin soyunma odasına kadar devam ettiğini, en son polislerin araya girmesiyle meselenin kapandığını sözlerine ekledi.

“Saldırı iddiaları bizi şaşırttı”

Kayseri Gençlerbirliği Bayan Futbol Takımı Antrenörü Enes Karakaya ise iddiaları reddetti.

Belediyesporlu yöneticilerinin ifadelerinin iddiadan ibaret olduğunu söyleyen Karakaya, konunun çarpıtıldığını ve o gün maçta olan herkesin bunu bildiğini öne sürdü.

Kendilerinin de Batman’da saldırıya maruz kaldıklarını iddia eden Karakaya, “Belediyespor daha Kayseri’ye gelirken gergindi. Özellikle maç esnasında çok gergindiler. Saldırı söz konusu değil. Çünkü o gün sahadaki 11 oyuncumuzdan 7’si Kürt asıllı kızlarımızdı. Takımımızın yüzde 70-80'i Kürt ve çoğu Kürtçe konuşur. Dolayısıyla fiziki saldırı söz konusu değil, sadece yöneticimiz ile rakip takımın antrenörü arasında Batman’da olan bir gerginlikten kaynaklı. Pazar günkü maçta golden sonra yöneticimiz aşırı sevinç gösterince rakip takımın yöneticileri buna tepki gösterdi ve küçük bir gerginlik oldu” diye konuştu.

Karakaya, kendilerinin araya girmesiyle gerginliğin tatlıya bağlandığını belirterek, saldırı iddialarının kendilerini şaşırttığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.