Kadına kitap önerileri

Kadına kitap önerileri
Kadın Editörün Aralık Ayı İçin Dört Kitap Önerisi

Ayşe Yalçınkaya

TİGRİS HABER - Havalar bu yıl geç soğurken ülkemizde birden hızla düşen sıcaklar evde kitap okuma dönemi başlattı. İşte Aralık ayında okunabilecek dört öneri.

  • "Kurtlarla Koşan Kadınlar" - Clarissa Pinkola Estes

Kadın ruhunun şifalanmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Estes, kadınların içindeki vahşi ve özgür ruhu keşfetmeleri için ilham verici bir çağrıda bulunur.

  • "Kendisine Ait Bir Oda" - Virginia Woolf

Kadınların yazmak için gerekli özgürlük ve özgürlüğe sahip olmalarının önemini savunmaktadır. Woolf, kadınların kendi düşüncelerini ve fikirlerini ifade edebilmeleri için kendilerine ait bir oda ve paraya sahip olmaları gerektiğini savunuyor.

  • "Feminist Manifesto" - Simone de Beauvoir

Feminizmin temel ilkelerini ve hedeflerini ortaya koymaktadır. Beauvoir, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmaları gerektiğine inanıyor ve bu eşitliğin nasıl elde edilebileceğine dair bir yol haritası sunuyor.

  • "Kadınların Gizli Tarihi" - Gerda Lerner

Kadınların tarihte oynadıkları rolü incelemektedir. Lerner, kadınların tarihin büyük anlatılarından dışlandıklarını ve bu anlatıların yeniden yazılmasının önemini savunuyor.

  • "Kadınların Bedenleri" - Naomi Wolf

Kadınların bedenleri üzerinde sahip oldukları kontrolü ele geçirmeleri için bir çağrıda bulunmaktadır. Wolf, kadınların bedenlerini nasıl güçlendirebileceklerini ve cinselliklerini nasıl kucaklayabileceklerini tartışıyor.

Kadınların kendileri hakkında ve dünya hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olan bu eserler, kendilerini ve çevrelerindeki dünyayı daha iyi anlamak isteyenler için harika kaynaklardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum