Kadınlar günü şampiyonları

Kadınlar günü şampiyonları
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Şenlikleri kapsamında organize edilen spor turnuvaları tamamlandı.

Turnuvalarda şampiyonlar açıklandı.

180 KADIN MÜCADELE ETTİ

Voleybol ve tenisteki turnuvalara toplam 180 kadın katılırken,teniste Hafize Fırat Alergin şampiyon oldu. Meral Kasap’ın ikinci olduğu turnuvada üçüncülüğü ise Elmas Süheyla Kızılgül elde etti.

 Voleybolda şampiyonluğu kazanan takım Tigris Gençlik oldu. Amed Kadın ikinci ve Kayapınar Belediyesi de üçüncülük kazandı. BDP’li kadın belediye başkan adaylarının  da turnuvaya takım kurarak katılması dikkat çekti.

‘AMAÇ KADINI SPORA ÇEKMEK’

Diyarbakır Büyükşehir  Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı  Spor Şube Müdürü Abdülvahap Sacaklıdır ,kadınların sosyal ve kültürel aktivitelere katılımlarını artırmak amacıyla çeşitli sportif faaliyetler ve sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi.Bu etkinliklerle kadınların sosyal iletişim kurmalarının yanı sıra aynı zamanda sağlıklı yaşam ve toplumsal cinsiyet eğitimleriyle kadın bilincinin geliştirilmesine de katkı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Sacaklıdır ,belediye bünyesindeki spor şube müdürlüğünden son bir yılda 2119 kadının faydalandığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.