KADINLAR NEDEN ÇOK KONUŞUR?

KADINLAR NEDEN ÇOK KONUŞUR?
 Özel Haber
Kadınlar neden çok konuşur? Bu soru, yüzyıllardır tartışılan ve çeşitli cevapları olan bir sorudur. Bazıları bunun bir toplumsal beklenti olduğunu, bazısı ise bunun biyolojik bir nedene dayandığını söyler.

Betül Nergiz SUNAR

Biz de bu “soru”nun cevabını aradık.

TİGRİS HABER- Toplumsal beklentiler, kadınların erkeklerden daha fazla konuşmasına neden olan en önemli faktörlerden biri olarak kabul edilmektedir. Geleneksel olarak, kadınlar duygularını ifade etmeleri, diğerleriyle bağ kurmaları ve ilişkileri yönetmeleri için konuşmayı kullanırlar. Erkekler ise daha çok iş ve futbol gibi konuları konuşmaya eğilimlidirler.

Kadınların duygularını ifade etmek için konuşmayı kullanmaları, toplumsal cinsiyet rolleri ile yakından ilişkilidir. Kadınların duygularını ifade etmeleri, toplumsal olarak daha kabul edilebilir bir davranış olarak kabul edilir. Erkeklerin ise duygularını ifade etmeleri, toplumsal olarak daha az kabul gören bir davranış olarak kabul edilir. Bu nedenle, kadınlar duygularını ifade etmek için konuşmayı daha sık kullanırlar. Kadınların diğerleriyle bağ kurmak için konuşmayı kullanmaları ise toplumsal cinsiyet rolleri ile kısmen ilişkilidir. Kadınlar, erkeklere göre daha sosyal bir yapıya sahiptirler. Diğerleriyle bağ kurmak ve ilişkileri yönetmek için konuşmayı daha sık kullanırlar. Erkekler ise daha rekabetçi bir yapıya sahiptirler. İş -güç gibi konuları konuşmak, erkekler için daha önemlidir.

Biyolojik nedenler

Kadınların erkeklerden daha fazla konuşmasının biyolojik nedenleri de vardır. Kadınlar ve erkeklerin beyinlerinde bazı farklılıklar vardır. Bu farklılıklar, konuşma davranışlarına da yansır.Örneğin, kadınların beyninde erkeklerden daha fazla dil ve sosyal becerilerle ilgili alanlar bulunur. Bu da kadınların konuşmayı daha kolay ve rahat bir şekilde kullanmalarını sağlar

Araştırmalar, kadınların erkeklere göre daha fazla dil ve sosyal becerilere sahip olduğunu göstermektedir. Bu da kadınların konuşmayı daha kolay ve rahat bir şekilde kullanmalarını sağlar

Kadınlar ve erkeklerin konuşma davranışlarını etkileyen başka faktörler de vardır. Örneğin, eğitim düzeyi, sosyal sınıf, kültür ve kişilik gibi faktörler, konuşma davranışlarında farklılıklara neden olabilir.

Kültürel faktörler de konuşma davranışlarını etkileyebilir. Bazı kültürlerde, kadınların erkeklerden daha fazla konuşması kabul edilirken, bazı kültürlerde ise bu durum tam tersidir.

Sonuç itibarıyle kadınlar neden çok konuşur sorusunun tek bir cevabı yoktur. Bu durum, toplumsal beklentiler, biyolojik faktörler ve diğer faktörlerin bir araya gelmesinin bir sonucudur

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum