Kadınlar, şiddete karşı kendilerini Krav maga ile savunacak

Kadınlar, şiddete karşı kendilerini Krav maga ile savunacak
Bağlar Belediyesi'nin ev sahipliğinde önceki dönem milletvekili adayı Dürdane Beyoğlu'nun öncülüğünde kadınlara şiddete karşı bireysel savunma teknikleri eğitimi verildi.

Son zamanlarda kadınlara karşı artan şiddet olaylarına çözüm bulunulması için arayışlar devam ederken,Diyarbakır'da dikkat çekici bir çalışma gerçekleştirildi.

Savunma  sporları konusunda uzman olan  eğitmenler tarafından verilen pratik eğitimi değerlendiren Dürdana Beyoğlu,"Devletimizin resmi kurumlarda bu eğitimi vermesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

bbbb.jpeg

Kadına şiddeti önlemek için etkin mücadele

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi'nin ev sahipliğinde kadına şiddet konusunda önemli bir çalışmaya imza atıldı.

Bağlar Belediyesi spor salonunda gerçekleşen şiddete karşı bireysel savunma teknikleri konulu etkinlikte Savunma Sporları Federasyonu Bölge Başkanı Mücahit Yılmaz,Uluslararası Kendini Koruma Ve Mücadele Organizasyonu İl Başkanı Bircan Pilatin ile uzman eğitmenler tarafından kadınlara şiddet karşısında kendilerini nasıl korumaları gerektiği konusunda uygulamalı eğitim verildi.

bb-003.jpeg

Renkli görüntülere sahne oldu

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun eşi Dürdane Beyoğlu tarafından organize edilen, AK Parti Bağlar Kadın Kolları Başkanı Fatime Alakuş'un da destek verdiği çalışma renkli görüntülere sahne oldu.

"Kadınlar İçin Krav maga Eğitimi Şart" sloganıyla verilen eğitimde kadınlar,şiddete karşı savunma,tacize karşı savunma ve bıçaklı tehditlere karşı gibi alanlarda bilgilendirildi.

İslam'ın kadına bakışı

Çalışma sırasında kadınlara hitap eden emekli öğretim görevlisi Burhan Zorluoğlu, Ak Parti hükümetlerinin kadın haklarıyla ilgili yaptığı yasal düzenlemelere dikkat çekti. İslam'ın kadına verdiği önemi anlattı.

Çalışmaya katılan kadınlara Dürdane Beyoğlu tarafından çiçek hediye edildi.

"Devlet kurumlarında şiddetten korunma eğitimi verilmeli"

Etkinlikte kadınlara değerlendirmelerde,"Sadece kadına değil tüm canlılara yönelik şiddeti içimize sindiremeyiz,kabullenemeyiz.Önemli bir mücadele veriyoruz.Devlet kurumlarında kadına şiddet konusunda böyle sporla savunma teknikleri konusunda eğitim verilirse inanıyorum ki cahiliye devri ürünü olan kadına şiddeti toplumumuzdan söküp atarız" dedi.

Çalışmanın sonunda etkinliğe katkıda bulunanlara plaket takdim etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.