Kadro almak 'ÖZEL’den geçiyor

Kadro almak 'ÖZEL’den geçiyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne Kocaeli’nden getirilen Tuncay Türetken, DİSKİ Özel Kalem Müdürlüğü’ne ise Adıyaman’dan getirilen Fatma Gezer atandı. Fatma Gezer, özel kalem kadrosu aldıktan sonra kentten ayrıldı.

 

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki ‘kişiye özel’ kadrolara bir yenisi daha eklendi. Türkiye’de yüz binlerce üniversite mezunu KPSS yoluyla kamu kurumlarında memuriyet bulmaya çalışırken bazı belediyeler ‘özel kalem müdürlüğü’ yoluyla yakınlarına kadro dağıtmaya devam ediyor.  Bunun son örneği yine Diyarbakır’da yaşandı.

Özel kalem Kocaeli’den

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Park Bahçeler Yapım Şube Müdürü Tuncay Türetken geçtiğimiz aylarda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nde göreve başladı. Büyükşehir Belediyesi İnsan kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Yücel’in onayı ile Türetken Özel Kalem Müdürü kadrosuna atandı. Türetken’in daha önce Kocaeli’nden gelen Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ahmet Özkaraaslan’ın arkadaşı olduğu belirtiliyor.

Kadroyu alınca gitmişti

Geçtiğimiz aylarda Vali ve Büyükşehir Kayyumu Münir Karaloğlu’nun talimatı ile AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik DİSKİ’ye özel kalem müdürü yapılmıştı.  Özel Kalem Müdürlüğü yoluyla devlet kadrosu alan Çelik daha sonra Antalya’ya gitmişti. Tüm Diyarbakırlıların rahatsız olduğu atamaların devam etmesi, ‘kayyumlar AK Partiyi bitirmek için mi çalışıyor?’ yorumlarına neden olmuştu.

Öte yandan Diyarbakır’ın eski Bismil İlçe Kaymakamı ve Kayyumu Hamza Türkmen de, Ak Parti Adıyaman eski Milletvekili Salih Fırat’ın kızı Berfo Didem Fırat’ı özel kalem müdürü olarak atamıştı. (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum