Kaldırım ve refüjler yeşilleniyor

Kaldırım ve refüjler yeşilleniyor
Kaldırım ve refüjler yeşilleniyor

 

 

Yol, kaldırım ve orta refüj çalışmalarının tamamlandığı bulvar ve caddelerde yeşillendirme çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Musa Anter Bulvarı’nın 2’inci etabına 285 ağaç dikiyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yol, kaldırım ve peyzaj düzenlenmesi tamamlanan bulvar ve caddelerde ağaçlandırma çalışmalarına başladı. Kayapınar ilçesi Musa Anter Bulvarı’nın 800 metre uzunluğundaki 2’inci etabının orta refüj ve kaldırımlarına 75 adet çınar, 110 adet dut ve 100 zakkum ağacı dikiliyor. 50 dut ağacının dikimiyle başlanan ağaçlandırma çalışmaları, bu hafta sonu tamamlanacak.

Kırmızı toprak serilecek

Ağaçlandırma işleminde ilk etapta orta refüje kırmızı toprak serildi, açılan çukurlara ağaçların daha sağlıklı bir şekilde yeşermesi ve toprağın kalitesinin artırılması için ponza taşı döküldü. Bu işlemden sonra saksı içinde bekletilen ağaçların dikim işlemi, kuruyan yaprak ve dallarının budanmasının ardından gerçekleştirildi. Görünümün daha estetik ve simetrik olması için orta refüj genişliği metrelerle hesaplanarak dikilen ağaçlara açılan çanaklardan can suyu verildi. Ağaç dikiminin tamamlanmasının ardından orta refüje tekrar kırmızı toprak serilecek, ağaçların daha sağlıklı büyümesi için harmanlama ve toprak tesviyesi yapılacak.

Ağaçlar damlama sistemiyle sulanacak

Ağaç dikimine paralel olarak kaldırımlardaki sulama tesisatı çalışmasını tamamlayan ekipler, orta refüjlerde ise sulama sistemi çalışmalarını sürdürüyor. Su tesisatlarının tamamlanmasıyla birlikte orta refüj ve kaldırımlarda yer alan ağaçlar, damlama sistemiyle sulanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, belirlediği program dahilinde yol, orta refüj ve kaldırım çalışmalarının tamamlandığı alanlarda ağaçlandırma ve yeşillendirme işlemleri belirli aralıklarla devam edecek.

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.