KALICI OJELER SAĞLIKLI MI?

KALICI OJELER SAĞLIKLI MI?
 Özel Haber
Son yıllarda popülerliği giderek artan kalıcı ojeler, tırnaklarda uzun süre kalıcı ve parlak bir görünüm elde etse de kalıcı ojelerin sağlığa zararlı olabileceğine dair endişeler de gündeme gelmekte.

TİGRİS HABER - Kalıcı ojelerin sağlığa zararlı olabileceğine dair öne sürülen iddialar:

  • Tırnakların zayıflamasına ve incelmesine neden olabilir. Uzmanlar kalıcı ojelerin tırnakların doğal yapısını bozarak zayıflamalarına ve incelmelerine tırnakların kırılma ve çatlama riskini artıracağına neden olabileceğini ileri sürmekte..
  • Ciltte tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Kalıcı ojenin uygulandığı sırada kullanılan kimyasal maddeler; ciltte tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceği, ciltte kızarıklık, kaşıntı, yanma ve kabarma gibi belirtilerle kendini gösterebileceği vurgulanmakta .
  • Cilt kanseri riskini artırabilir. Bu konuda henüz kesin bir bilimsel kanıt olmasa da kalıcı ojenin içeriğinde bulunan bazı maddelerin cilt kanseri riskini artırabileceği konusunda endişeler bulunmakta.

Kalıcı ojelerin sağlığa zararlı etkilerini en aza indirmek için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Kalıcı oje uygulamasını yaptıracağınız salonun güvenilir olduğundan emin olun. Salonun kullandığı ojelerin ve malzemelerin kalitesinden emin olun.
  • Kalıcı ojenin cilt ile temas etmemesine özen gösterin. Kalıcı ojenin cilt ile teması durumunda, cildinizi bol su ve sabunla yıkayın.
  • Kalıcı ojenin kullanım süresini aşmayın. Kalıcı ojeler, genellikle 2-3 hafta içinde yenilenmesi gerekir.

Sonuç olarak, kalıcı ojeler, doğru koşullarda ve dikkatli bir şekilde uygulandığında sağlığa zararlı olma riski düşüktür. Ancak, uzun süreli ve sık kullanım, tırnakların zayıflamasına ve ciltte tahrişe neden olabilir. Kalıcı oje yaptırmayı düşünüyorsanız, bu riskleri göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum