Kalp hastası vatandaş da HDP önüne geldi

Kalp hastası vatandaş da HDP önüne geldi
Kalp hastası Mehmet Emin Cenan, hastalığına dikkat çekmek için, HDP İl binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin yanında oturmak istedi. Polisin “Emniyete gel” diyerek uzaklaştırmaya çalıştığı Cenan, “Çözümü emniyette arasam emniyete giderdim” diyerek tepki gösterdi.

Çocukları için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl binası önünde oturma eylemi yapan ailelere katılmak isteyen ve “Kalp hastasıyım, ameliyat olmam gerekiyor, ancak doktorlar ameliyat etmiyor” diyen Mehmet Emin Cenan’a polis izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine Cenan, ailelerin karşısına geçerek, bir süre tek başına oturdu.

“Ben halkım bu insanların sorunu varsa benim de sorunum var”

Polislerin bina önünden uzaklaştırmak istediği Cenan ile polisler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Cenan, kendisini il binasından uzaklaştırmak isteyen polislere, “Ben canavar değilim, bu insanları yiyecek değilim. Burada bu kadar insan bekliyor kimseye tepki yok. Ben halkım bu insanların sorunu varsa benim de sorunum var. Ben sizin dediğiniz şeyi yapmak zorunda değilim” dedi. Cenan’ı ikna etmeye çalışan polis, “Ben sizinle görüşmeye geldim” demesi üzerine Cenan, “Ben sizinle neden görüşeyim? Siz emniyet müdürüsünüz. Ben görüşmek istersem zaten emniyete gelirim. Ancak benim sorunuma çözüm siz değilsiniz” diye cevap verdi.

“Her gün hastanelerdeyim”

Kalp hastası olan Cenan, ameliyatlarının riskli olmasından kaynaklı doktorların kendisini ameliyat etmediğini ve şiddetli ağrılar karşısında ciddi sorunlar yaşadığını belirtti. Yüzde 60 bedensel engelli raporu olan Cenan, “Bir sene önce kalp krizi geçirdim. Krizden dolayı kalp kapaklarım değişti. Şeker, tansiyon hastasıyım. Sağlık durumum bazen iyi, bazen kötü. İlaçla yaşayan bir insanım. Her gün hastanelerdeyim” diyerek, sağlık problemleri karşısında yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

“Ben de sağlık problemlerime dikkat çekmek ve bir çare için partiye geldim”

HDP binası önünde çocukları için oturan anneleri görünce gelme kararı aldığını belirten Cenan, “Ben de sağlık problemlerime dikkat çekmek ve bir çare için partiye geldim. Parti bana da bir çare bulsun. Hastaneler bulmadı. Kan sulandırıcı ilaç kullanmam lazım. Ameliyat çok riskli ama ağrılarım çok. Bugün parti önüne gelip çare aradığım için çok iyiyim. Partiden rica ediyorum varsa bir çare bulsunlar. Ayda aldığım 500 TL engelli maaşı var. Geçimimi sağlayamıyorum” diye belirtti.

“Çözümü emniyette arasam emniyete giderdim”

Polisler tarafından il binasından uzaklaştırılan Cenan, “Geldim oturdum ama polisler, ‘Gel bizimle konuş’ diyor. Emniyetin yolunu biliyorum. Çözümü emniyette arasam emniyete giderdim. Bu kapıda oturan insanların hepsi sizin yanınıza gelmiyorlarsa, ben hastalığımdan dolayı neden sizinle görüşeyim ki” şeklinde konuştu. (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.