Kamptaki mültecilerin yaşam mücadelesi

Kamptaki mültecilerin yaşam mücadelesi
Şam’daki Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşayanlar, temel gıda maddesi bulmadıkları için tarlalardan topladıkları otları yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor.

ŞAM - Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşayanlar, temel gıda maddesi bulmadıkları için tarlalardan topladıkları otları yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor.  Esed'e bağlı rejim güçleri, hemen her gün insanların açlıktan hayatını kaybettiği 20 bin Filistinli mültecinin yaşadığı kampı ablukaya alarak, tıbbi malzeme ve temel gıda malzeme girişine izin vermiyor. Suriye Yerel Koordinasyon Komistesi (LCC) medya sorumlusu Rami Ebu Abdullah, yoğunlukla Filistin ve Golan'dan gelen mültecilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı'nda halk, tarlalardaki otları toplayıp evde iyice yıkadıktan sonra yiyor" dedi.

Ebu Abdullah, kampın çevresinde ot toplamaya giden halka keskin nişancılar tarafından ateş açıldığı için çok sayıda kişinin yaralandığını vurgulayarak,"Rejim güçleri, halkın tarlalardan ot toplamasına dahi izin vermiyor. Rejim, muhaliflerin denetimindeki bölgelerde yaşayanlara karşı 'ya diz çök ya da açlıktan öl' politikası yürütüyor" diye konuştu.

Ebu Abullah, kamptaki Filistinlilerin uluslararası kamuoyuna "Esed rejimine baskı yaparak bizi burada çıkarın, eğer çıkaramazsanız bizi buradan alın ve denize dökün" dediğini aktaran Abu Abdullah, "Şam yönetiminin bölgeye yardımların girmesine müsade etmeyeceğini düşünüyoruz. Rejim şimdiye kadar hep oylama taktiğini kullandı, şimdi de kuşatma altındaki ve açlıkla boğuşan Duma, Dareeya, Mudamiye, Hacer Esed ve Yermuk için aynı yöntemi kullanıyor, rejim silah kullanmadan insanları öldürmenin mutluluğunu yaşıyor" ifadesini kullandı.

İki günden beri yemek yemediğini belirten Ebu Abdullah, "İnsanlar her gün ot yemekten bıkmış. Kampta temel gıda malzemeleri bulmak imkansız, olanlar da on misli fiyatla satılıyor" diye konuştu.

Kampta toplu ölümler yaşanabilir 

Şam'ın güneyinde muhaliflerin denetiminde olan Yermuk Mülteci Kampı'nda bir yıldan bu yana elektriklerin kesik olduğunu hatırlatan Ebu Abdullah şunları söyledi: "Eğer kampa insani yardım girmez ve Esed güçleri kuşatmayı kaldırmazsa açlık nedeniyle toplu ölümler gerçekleşebilir, burada hepimiz ölebiliriz. Biz burada sadece açlıkla değil, soğukla da mücadele ediyoruz. Halk, ısınmak için okullardaki tahta ve sıraları kullanıyor."

Yermuk bölgesinin herşeyden yoksun olduğunu dile getiren Ebu Abdullah, kamptaki hastanede bulunan tek uzman doktorun rejim güçlerince öldürüldüğünü kaydederek, "Durumu ağır olan hastalarımızı keskin nişancılar gölgesinde kamp yakınlarındaki Hacer Esved bölgesinde bulunan hastanelere götürüyoruz" şeklinde konuştu.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.