‘Kamu zararı var, suç duyurusu yapılacak’

‘Kamu zararı var, suç duyurusu yapılacak’
Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, Dicle nehri kıyısında kurulan Çadır kent hikâyesinin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını, milyonlarca lira harcanan çadır kentte şu an için hiç kimsenin yaşamadığını söyledi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, Dicle nehri kıyısında kurulan Çadır kent hikâyesinin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını, milyonlarca lira harcanan çadır kentte şu an için hiç kimsenin yaşamadığını söyledi. Kahraman, oluşan kamu zararı nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Diyarbakır’da Dicle nehri kıyısına kurulan çadır kentin bütün uyarılara rağmen yapılmasında ısrar edenlerin, daha sonra sel ihtimaline karşı burayı tamamen boşattıklarına dikkat çeken Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, yetkililerin kamu zararına neden olduklarını ifade etti.

Birçok kentte bu kadar çadır ihtiyacı varken Diyarbakır’da bu çadırların atıl duruma düşürülmesini doğru bulmadıklarını ifade eden Kahraman, “Çadır kenttin ilk kurulumundan bu güne kadar bütün süreçler net bir şekilde yanlış yürümüş, kamu zararı oluşturacak şekilde gerçekleşmiştir. Bununla beraber vatandaşların mağduriyeti, yetkililerin liyakatsizliği yüzünden katlanarak devam etmiştir” dedi.

Uyarılar dikkate alınmadı

Kahraman, çadırkent ile ilgili son durumu ise şöyle açıkladı; “İlk yağışlarla birlikte çadırların büyük kısmı su altında kaldı. Her ne kadar çadırlarda yaşayanlar olmasa da, sonuç itibari ile düşük kottan risk bulunduğu için insanlar orayı kullanmaktan çekindiler. İnsanların yerleştiği diğer bir bölümler de ise 15 Martta gerçekleşen aşırı yağışlar sonrası tedbir olsun diye boşaltıldı.

Biz böyle olacağını söylemiş, uyarmıştık. Uyarılarımızı ciddiye, dikkate almadılar. Alternatif seçenekleri de sunmuştuk. Şehirle bağlantısı olan ve bu risklerin olmadığı konumları söylemiştik. Şu an güncel olarak edindiğimiz bilgiye göre çadır kentte yaşayan hiç kimse bulunmuyor. Alan tamamen boşaltıldı.”

Ciddi kamu zararı var

Çadırkentin o bölgede yapılmasında ısrarın ciddi kamu zararına neden olduğunu da söyleyen Mimarlar odası Eşbaşkanı Kahraman, “Şu an ağır afet yaşayan diğer illerimizde ciddi anlamda çadıra ihtiyaç varken, burada binlerce çadırın atıl bir vaziyette ortada kalması bizi üzüyor, doğru bulmuyoruz.

Biz, Mimarlar Odası, Şehir Plancılar Odası Diyarbakır valiliğine iki uyarı yazısı yazdık. Bununla ilgili gerçekleşebilecek kamu zararıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı da kendilerine ifade ettik. Bizim yaptığımız uyarı yâda açıklamalarda haklılığımızı dile getirmek için değildir. Bizim buradaki isyanımız, sitemimiz bu mağduriyetlerin büyümesi, gerçekleşen kamu zararı, bunun yanı sıra bu süreci yönetememenin insanları düşürdüğü acı durum aslında” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.