Kandil’den döndüler…

Kandil’den döndüler…
Çözüm süreci kapsamında Kandil'e giden BDP heyeti, Süleymaniye'ye döndü

BDP Genel Başkanı Demirtaş:

"Kandil'deki KCK yetkililerinden, Öcalan'ın yazdığı son mektuba cevaben hazırlanmış bir mektup almadık. Sözlü olarak görüşlerini ilettiler"

 

Süleymaniye - Çözüm süreci kapsamında Kandil'e giden BDP heyeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentine döndü. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Milletvekili Nazmi Gür, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun'dan oluşan heyetin, Kandil'de KCK yetkilileriyle görüştükleri bildirildi.

Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamada, Kandil'deki KCK yetkililerinden, Öcalan'ın yazdığı son mektuba cevaben hazırlanmış bir mektup almadıklarını belirterek, "Yazılı bir cevap almadık, sözlü olarak görüşlerini ilettiler. Ama önümüzdeki günlerde kendi aralarındaki tartışma ve toplantılardan sonra yazılı bir cevapları da olabilir. Öcalan'dan gelen son mektuba dair görüşlerini bizimle paylaştılar. İmralı'ya gidecek heyetimiz, bu görüşleri sözlü olarak Öcalan'a iletecek" dedi.

 

Demirtaş, BDP heyetinin, İmralı'ya ne zaman gideceğine ilişkin soruya ise "Henüz netleşmiş bir tarih yok ama önümüzdeki hafta gerçekleşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.