Kanser hastaları laparoskopi yöntemiyle şifa buluyor

Kanser hastaları laparoskopi yöntemiyle şifa buluyor
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser hastaları laparoskopi yöntemiyle yapılan ameliyatlarla sağlıklarına kavuşuyor.

TİGRİS HABER - Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, AA muhabirine, Türkiye'deki sayılı kliniklerden biri olduklarını söyledi. Kapalı ameliyatın daha konforlu ve az ağrılı olduğunu, hastaya daha erken taburcu imkânı sağladığını, haftada en az 4-5 kanser hastasının ameliyatını gerçekleştirdiklerini aktaran Çakabay, şöyle konuştu:

"Yemek borusu, mide ve meme kanseri hastalarının ameliyatlarını sıklıkla yapıyoruz. Kolon ve rektum kanserleri, o konuda da çok tecrübemiz var. Kapalı ameliyat teknoloji ve çok ileri bir altyapı gerektiriyor. Bu imkanların hepsi hastanemizde var. Çok sayıda hastayı burada ameliyat etmekteyiz."

Teknolojik gelişmelerin de etkisiyle son yıllarda kanser cerrahisinde kapalı ameliyatların önemli yer teşkil ettiğini bildiren Çakabay, kolon, rektum, mide ve yemek borusu kanseri hastalarında laparoskopi cerrahiyle daha konforlu operasyon gerçekleştirdiklerini anlattı.

En son karaciğer ve mide kanseri bulunan iki hastayı da laparoskopi yöntemiyle başarılı şekilde ameliyat ettiklerini belirten Çakabay, "İki hastamızı da taburcu edeceğiz. Ameliyatını yaptığımız bu iki hastanın konforları çok iyi. Bir gün bile yoğun bakımda yatırmadan servise aldık" diye konuştu. Batı illerindeki tüm olanakların hastanelerinde de bulunduğunu ifade eden Çakabay, bu açıdan bölgeye hitap ettikleri için mutlu olduklarını kaydetti. (A.A)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.