“Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır”

“Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır”
Özel Bağlar Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Semir Paşa,kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekerek kadınların 20 yaşından itibaren yılda en az bir kere meme muayenesi olması gerektiğini söyleyerek önemli uyarılarda bulundu

 “Erken Fark Edilirse Yaşam Süresini Uzatır”

Tigris Haber-“Son teknolojik sistemlerle tarama yapılan kanser hastalıkları erken dönemde fark edilirse hastanın yaşam süresini uzatır.” Bu sözler bölgede sağlık alanında gerçekleştirdiği ilkler, dezavantajlı gruplar ve değişik meslek gruplarına sağladığı kolaylıklarla dikkat çeken Özel Bağlar Hastanesi’nde görev yapan İç Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Semir Paşa’ya ait.

Kanserin zamanında fark edilmesinde ve tedavi edilmesinde erken tanının çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Semir Paşa, kadınların 20 yaşından itibaren yılda en az bir kere meme muayenesi olması gerektiğini söyleyerek önemli uyarılarda bulundu

Kadınlar Meme Kanserine Dikkat

Bazı kanser türlerinde yapılan rutin muayene ve kontrollerin çok hayati bir öneme sahip olduğunu ayrıca taramalarla bazı kanser türlerinin erken evrede yakalanması ve buna yönelik önleyici tedavi sürecinin başlatılmasının hasta yaşamında çok önemli rol sağladığını ifade eden Prof.Dr. Semir Paşa,”Kanserde artık erken tanının önemini herkes biliyor. Kadınlar üzerinde rastlanan kanser türlerinden olan  meme kanserinde erken evre yakalayabilmek için kendi kendinize muayene çok önemli. 20 Yaşından itibaren yılda bir kez meme muayenesi yaptırarak hastalığı erken evrede yakalamanız mümkün.”dedi.

“Kanserde Yaş Sınırı Yok, İhmal Etmeyin”

 Dünyada yaş sınırı olmayan kanserin her yaşta yakalanabileceği vurgusunu yaparak ihmal edilmemesi ve ertelenmemesi  gereken bir hastalık olduğunu söyleyen Paşa,”Bazı hastalar kaygı yaşıyor. En basit hastalıklarda bile muayeneye gelmekte kaygı taşıyan hastaların erken tanıda geç kalabilir. Ne olursa olsun bu hastalıkta erken tanı çok fayda sağlıyor. Bu yüzden korkularla hareket etmeyin, kaygılarınızdan kurtulun ve kendinizi tanıyın.”  ifadeleriyle vatandaşların bu hastalık karşısında dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.