Kapatılan 3 oda mahkemeye başvurdu

Kapatılan 3 oda mahkemeye başvurdu
Diyarbakır Ziraat Odası’na bağlı 3 oda kapatılarak temsilciliğe dönüştürüldü. Odalar, yürütmenin durdurulması için Ankara İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Murat Özbilek

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kulp, Hazro ve Lice Ziraat Odaları kapatılarak, temsilciliğe dönüştürüldü. Kulp ve Lice Ziraat Odaları Silvan’a, Hazro Ziraat Odası ise Sur İlçesine bağlandı. 3 odanın yönetimi yürütmenin durdurulması için Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Üreticilerin akıbeti belli değil

Tigris Haber’e konuşan Kulp Ziraat Odası Başkanı Uğur Akdeniz, Kulp Ziraat Odası bünyesinde yürütülen Koza İpek İplik Fabrikası Projesi’nin odanın kapatılması ile tehlikeye girdiğini söyledi. Fabrikada 35 işçi çalıştığını belirten Akdeniz, “Türkiye’de tek olan Koza İpek İplik Fabrikası Kulp’un Ağaçlı Mahallesi’nde. Fabrikanın projesini Kulp Ziraat Odası yönetmektedir. Yaklaşık 35 çalışanı ve bin 500 üretici vardır. Odanın kapanmasından dolayı bu üreticilerin akıbeti de belli değildir.”

İddialara göre, Diyarbakır Ziraat Odası yönetimi, yaklaşan seçimlerde oy hakkını kaybetmeleri için, kendisine muhalif olan 3 odayı bilinçli bir şekilde kapatarak, temsilciliğe dönüştürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.