Kapı mühürlendi, çocuklar 1 kilometre yol yürüyor

Kapı mühürlendi, çocuklar 1 kilometre yol yürüyor
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Medya mahallesindeki Diyar Trend Life site sakinleri, çocukların okula giderken trafik engeline takılmaması için sitede mühürlenen kapının açılmasını talep etti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Medya mahallesindeki Diyar Trend Life site sakinleri, çocukların okula giderken trafik engeline takılmaması ve daha güvenli bir şekilde okula gitmeleri için sitede açılan bir metrelik yaya kapısının mühürlenmesine karşı müracaat ettikleri kurumların olaya tepkisiz kaldığını söyledi.

Çocukların okula güvenli bir şekilde gitmesi için sitenin giriş kapısı karşıda açılan 1 metrelik yaya kapısının mühürlenmesi sonucu çocuklar okula gitmek için trafik yoğunluğunun olduğu 1 kilometrelik yolu gitmek zorunda bırakıldı.

Site sakinleri kapının açılması için imza topladı. Olay için müracaat ettikleri kurumların sorunu gidermek adına girişimde bulunmadığını belirten site sakinleri, çocuklarının güvenli bir şekilde okula gitmesi için kapının açılmasını istediler.

Konuyla alakalı konuşan site yöneticisi Murat Özdü, şunları söyledi:

“Konu ile ilgili başta Cimer, Belediye ve Valilik olmak üzere birçok kuruma başvuruda bulunduk. Ancak bu konuda özellikle belediye sorun ve başvurularımıza müspet bir yanıt vermemekte, İmar planında yer almıyor diye, çocuklarımızın güvenliğinin riske edilmesine neden olmaktadır. Hâlbuki Diyarbakır'da merkezi kapıya ek olarak yüzlerce arka kapı örneği bulunmaktadır. Hiç bir tanesi imar planına sahip olmamasına rağmen, bizim örneğimizdeki gibi bir muamele görmemiştir. Neden çocuklarımızın güvenlik içinde okula kısa yoldan gidip gelmelerinin bir-iki esnafın çıkar amaçlı şikâyetine belediye tarafından kurban edildiğini anlamakta zorlanıyoruz.

Olayın özü şudur ki, E Blok altında bulunan esnafın, siteye ait ortak kullanım alanı olan bodrumları işgal edip kullanması nedeniyle, bunların siteye iadesi için belediye nezdinde yaptığımız başvurulara istinaden ilgili esnaf bizim kapımızı şikâyet konusu yaparak kapanmasına sebebiyet vermiştir. Bilinmelidir ki, en çok da çocuklarımızın güvenliği ticari hırs ve kaygılara feda edilecek bir değer değildir. Fakat burada karşılaştığımız muamele, ortak kullanım malımızı işgal edenle çocuklarımızın güvenliğinin aynı kefeye konulup “resmi işlem yapılmasıdır. Bundan dolayı çocuklarımızın can güvenliğinden endişeliyiz. Eğer ki, bu haksızlık ve hukuksuzluk nedeniyle, 50 metrelik kısa yolu yaya kapısının kapatılması nedeniyle yolu bir kilometreden fazla uzayan çocuklarımızın başına bir şey gelirse, bu şikâyeti yapan esnaf ile buna göz yuman belediyenin ne hesap vereceğini merak ediyoruz.

Diyar Trend Life sitesinin sakinleri olarak beklentimiz; aylardır kapalı tutulan kapımızın açılması ve bu mağduriyete son verilmesidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum