Kar yağışı sürüyor, köy yolları kapalı

Kar yağışı sürüyor, köy yolları kapalı
Ülkenin doğu kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde yüzlerce yerleşim yeri ve kara yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

TİGRİS HABER - Ülke genelinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamlar meydana gelirken, birçok ilde yüzlerce yerleşim yeri ve kara yolu ulaşıma kapandı. Kentlerde bulan Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri kardan dolayı kapanan ulaşım yerlerini açmak için mücadelesini sürdürüyor.

Bingöl

Bingöl İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, merkeze bağlı 40, ilçelerden Adaklı'da 16, Genç'te 33, Karlıova'da 2, Solhan'da 14, Yayladere'de 5 ve Yedisu'da 1 köyün yolları kar nedeniyle kapandı. Yolları açmak için 110 ekip, 20 greyder, 14 loder, 10 kepçe, 5 dozer, 4 kar küreme ve 3 kar savurma aracıyla çalışma yapıyor.

kar-yollari-kapatti-2.jpg

Şırnak

Kalınlığının yer yer 25 santimetreye ulaştığı Şırnak’ta merkezde 5 köy 2 mezra, ilçelerden Uludere'de 3, Beytüşşebap'ta 14 köy ve 8 mezra yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kapalı köy ve mezra yollarını açmak için ekiplerin çalışması sürüyor.

Hakkari

Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 287 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle merkezde 21 köy ve 75 mezra, Çukurca'da 4 köy ve 7 mezra, Derecik'te 3 köy ve 11 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra, Yüksekova ilçesinde ise 20 köy ve 59 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğunu duyurdu. Kapalı 287 köy ve mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Tunceli

Tunceli’de iki gün etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 251 köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Yapılan çalışmalar sonucu, ilçelere bağlı 170 köy yolu ulaşıma açılırken, kapalı bulunan 81 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Van

Van'ın özellikle ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 189 mahalle ve 158 mezra olmak üzere 347 yerleşim yeri yolu, ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı ve tipiden dolayı Van-Bahçesaray ile Çaldıran-Doğubayazıt Karayolu da dün gece saatlerinde ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin geceden beri sürdürdüğü çalışmalar sonucu, Çaldıran-Doğubayazıt Karayolu sabah saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı.

kar-yollari-kapatti-1.jpg

Bitlis

Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle 162 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle kardan kapanan 297 köy yolundan 135'nin açılırken, 162 köy yolunda ise kar temizleme çalışmalarının devam ediyor.

Malatya

Malatya’da kırsal mahallelerde etkili olan tipi nedeniyle İlçelerden Akçadağ'da 6, Arapgir'de 8, Battalgazi'de 3, Darende'de 13, Doğanyol'da 4, Hekimhan'da 8, Kale'de 2, Kuluncak'ta 5, Pütürge'de 11, Yazıhan'da 10 ve Yeşilyurt'ta 2 olmak üzere toplam 72 yerleşime ulaşım sağlanamıyor. Ekiplerce bölgelerdeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Muş

Muş'ta kar ve tipi nedeniyle 136 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.
Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.