Kara tablo: İlk 4 ayda 133 kadın öldürüldü!
TİGRİS HABER - Rapora göre, 2026 yılının ilk dört ayında 133 kadın yaşamını yitirdi.
Nisan ayında 31 kadın öldürüldü
Raporda, 1-30 Nisan 2026 tarihleri arasında 31 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü belirtildi. Bu ölümlerden 24’ü cinayet olarak kayıtlara geçerken, 7’si şüpheli ölüm olarak değerlendirildi.

Fail çoğunlukla yakın çevreden
Verilere göre kadınlar en çok yakın çevrelerindeki erkekler tarafından öldürüldü. Nisan ayında hayatını kaybeden kadınların 13’ünün aile içindeki erkekler tarafından öldürüldüğü, 3’ünün boşandığı ya da boşanma sürecinde olduğu erkek tarafından katledildiği aktarıldı. Ayrıca 2 kadının birlikte olduğu erkek, 2 kadının aile bağlantılı erkekler tarafından öldürüldüğü, 4 vakada failin diğer erkekler olduğu belirtildi. 7 ölüm ise şüpheli olarak kaydedildi.
En riskli yaş grubu 19-35
Yaş dağılımına bakıldığında, en yüksek oran yüzde 41,9 ile 19-35 yaş aralığında görüldü. Hayatını kaybeden en genç kadının 16, en yaşlı kadının ise 66 yaşında olduğu kaydedildi.
En yaygın yöntem ateşli silah
Cinayet yöntemlerinde ateşli silahlar öne çıktı. Nisan ayında 17 kadın ateşli silahla, 7 kadın kesici aletle öldürüldü. 1 kadın darp sonucu yaşamını yitirirken, 2 kadın asılı halde bulundu. 4 kadının ölüm yöntemi ise belirlenemedi. Yılın ilk dört ayında ise 68 kadının ateşli silahla, 25’inin kesici aletle, 7’sinin boğularak öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.
Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü
Raporda, kadınların büyük bölümünün kendi evlerinde hayatını kaybettiği vurgulandı. Buna göre 93 kadın evinde, 17 kadın kamusal alanlarda, 11 kadın sulak alanlarda öldürüldü. 2 vakada ise olay yeri tespit edilemedi.
Medeni durum verileri dikkat çekti
Hayatını kaybeden kadınların 10’unun evli, 8’inin bekar, 3’ünün boşanmış olduğu belirlenirken, 10 kadının medeni durumuna ilişkin bilgiye ulaşılamadığı ifade edildi.
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.