Karacadağ eteklerindeki mezra yol ve beton boru hizmetiyle tanıştı

Karacadağ eteklerindeki mezra yol ve beton boru hizmetiyle tanıştı
Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi, kurulduğu tarihten bu yana yol sorunu bulunan ve yağışlı dönemlerde yaşanan sel baskınları nedeniyle sıkıntılar yaşayan kırsal Alatosun Mahallesi’ne bağlı Köm Mezrası’na yeni yol kazandırdı,menfez köprü ve beton boru çalışmasıyla da olası doğal afetlere karşı tedbir aldı. Öte yandan Bağlar’da yol çalışmaları sürüyor.

TİGRİS HABER - Kırsal yerleşim yerlerine hizmet kazandırmaya yönelik çalışmalar kapsamında hafta sonu dahil aralıksız olarak dış mahalle ve mezralarda çalışan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Alatosun Mahallesi’ne bağlı Köm Mezrası’nın ulaşım sorununu çözüme kavuşturdu. Ekipler, ilk iş olarak yıllardır yol sorunu bulunan mezraya kullanışlı ve elverişli yol kazandırdı.

Ekipler, iş makinaları eşliğinde gerçekleştirdikleri yol çalışmasının ardında yine uzun yıllardan bu yana sel baskınları ve doğal afetlere karşı tarım alanları su altında kalan ve hayvanları telef olan mezraya beton boru çalışmasıyla menfez köprü kazandırarak vatandaşların çilesine son verdi.

Daha önce ziyaret ettiği bölgede vatandaşların dile getirdiği sorunları çözme sözü veren Beyoğlu,”Burada yaşayan vatandaşlarımız yıllardır ulaşım sorunu yaşadıklarını ve yağışlı günlerde büyük sıkıntılar çektiklerini dile getirdiler. Biz de sayın cumhurbaşkanımızın her defasında altını çizdiği belediyeciliği anlayışımızın gereği olarak hemen harekete geçerek vatandaşlarımızın en temel hakkı olan bu güzel hizmetleri kazandırdık. Biz çözüm ve hizmet odaklı bir anlayışla çalışarak bugüne kadar milletimize karşı mahcup olmadık. Bundan dolayı rabbimize şükrediyoruz.  Hak ettiği hizmeti alamamış olan ilçemizin her karışındaki hemşehrilerimize ulaşmaya ve birinci sınıf vatandaş olmalarının gereği olarak hizmet kazandırmaya kararlıyız.” diye konuştu.

Asfaltlama ve parke taşı döşeme çalışmalarına devam

asfalt.jpg

Mevlana Halit Mahallesi’ndeki cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışması yürüten Bağlar Belediyesi, Şeyh Şamil Mahallesi’nde de vatandaşların şikayetlerine konu olan parke taşlarını söküp yenilerini monte ediyor. Bağlar Belediyesi, ilçe merkezinde asfaltlama ve parke taşı döşeme çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bir yandan cadde ve sokaklara sıcak asfalt serimi yaparken, diğer yandan da kaldırımlara ve ara sokaklara parke taşları döşeniyor.

 “Modern alt yapı şehirlerin aynasıdır” diyen Beyoğlu,şehir içi ulaşımda ve vatandaşların günlük yaşantısında yaşanan aksaklıkları gidererek Bağlar’ı en kısa zamanda model ve yaşanılır bir yerleşim yeri haline getirmek istediklerini söyledi. Beyoğlu,”Biz eserlerimizle iz bırakmak ve milletimizin dualarıyla anılmak istiyoruz. 15 ayda büyük mesafe katettik ama daha yolumuz uzun. Yaptığımız çalışmalarda kaliteyi ve hizmetin uzun ömürlü olmasını esas alıyoruz. Bazalt taşından üretmiş olduğumuz asfalt ve parke taşları bu yüzden çok değerli” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.