Karakoçan 20 gündür susuz

Karakoçan 20 gündür susuz
Elazığ'ın Karakoçan (Dep) ilçesinde yaklaşık 20 gündür devam eden su kesintileri yurttaşları isyanın eşiğine getirdi.

ELAZIĞ Elazığ'ın Karakoçan (Dep) ilçesinde yaklaşık 20 gündür devam eden su kesintilerine belediye bir türlü çözüm bulamıyor. Su ihtiyaçlarını sokak çeşmelerinden karşılamaya çalışan ilçe sakinleri, belediyenin sorunu çözmek yerine oyalamak ile yetindiği belirtti. İlçe esnafından Ramazan Atlı, 22 gündür sularının akmadığını belirterek, "Görüyorsunuz insanlar buradan su taşıyorlar. Bu tamamen belediyenin hatası, su şebekesini yeniledi fakat yeni şebekeyi denemeden eski şebekeyi iptal etti. Yeni şebekede hatalı olduğundan ilçeye su verilemiyor. 20 gündür bu gün aşağı mahalleye su verilmiş oda tazyikli olmadığından üst katlara çıkmıyor" dedi. 

'Bir çare bulsunlar'

Tepe Mahallesi sakinlerinden Lütfiye Turantop ise, 15 güne yakın bir süredir sularının akmadığını ifade ederek, "Gece yarısına kadar millet el arabalarıyla su çekiyor, sözde yeni su getiriyor. Her taraf pislik içinde… Bir de diyor Erzurum'dan su getirmişiz. Buradaki artezyen suyunu kullanıyoruz. Bu su içilmez, ama içmek zorundayız. Böyle devam ederse hepimiz hastalanacağız. 15-20 gündür çamaşır olsun yatak olsun yıkayamıyoruz. Bu gün gelecek, yarın gelecek diye bizi kandırıyorlar. Buna derhal bir çare bulsunlar" dedi. Menekşe Yıldız, tepkisini "2 yıl boyunca yolun toz toprağından çektik şimdi de sudan dolayı çekiyoruz" diye konuştu. İlçe sakinlerinden Tolga Turantop ise, Karakoçan yerel basınına sitem ederek yaklaşık 20 gündür kesik olan suyu haber yapma gereği duymadığına dikkat çekti.

AKP'li belediye başkanı halkı kandırıyor

Öte yandan konuya ilişkin görüştüğümüz AKP'li Karakoçan Belediye Başkanı Nurettin Arslan, söz konusu su şebekesinin "SUKAP projesi" kapsamında yenilendiğini, depo bağlantılarında sorun yaşandığı için bir süre şehir merkezine su veremediklerini söyledi. Aslan, dün akşam itibari ile de ilçenin tüm su sıkıntısını çözdüklerini savunurken, ilçede "çözüldü" denilen suyun iki saat sonra yeniden kesintiye uğradığı bildirildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum