Karakola bombalı araçla intihar saldırısı: 1 asker yaralı

Karakola bombalı araçla intihar saldırısı: 1 asker yaralı
DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki beton bariyerlerle çevrili Duru Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi.

 

  Beton bariyerlerle çevrili ve korunaklı karakoldaki 1 asker yaralanırken, saldırıyı düzenleyen PKK mensubu parçalanarak öldü.

Hain saldırı, Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan ve Lice ilçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Duru Jandarma Karakolu'na bugün saat 06.00 sırlarında düzenlendi. Alınan ilk bilgilere göre, bomba yüklü cinsi henüz açıklanmayan araçla gelen PKK mensubuna 'Dur' ihtarında bulunuldu. PKK üyesi bu uyarıya uymayınca ateş açıldı. Bomba yüklü araç karakolun güvenliği için önceden yerleştirilen beton bariyerlere çarparken, şiddetli bir patlama ile infilak etti. İntihar saldırısında duyulan şiddetli patlama sesi Lice İlçe merkezinden de duyuldu.

Daha önce de örgüt mensuplarının bir kaç saldırısına maruz kaldığı için etkili fiziki önlemlerin alındığı, çevresi beton bariyerlerle örülü karakol önündeki bomba yüklü araçlı saldırıda 1 askerin yaralandığı ifade edildi.

Olay üzerine çok sayıda zırhlı araç bölgeye sevk edilirken, helikopter desteğinde bölgede operasyon başlatıldı (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.