Karalar’ın görevden uzaklaştırılma kararına dava açıldı
TİGRİS HABER - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tutuklanmasının ardından görevden uzaklaştırılmasına yönelik karara karşı hukuk mücadelesi başlattı. Karalar’ın avukatları, kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali için Adana İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
"İvedilikle Kararın İptali Talep Edildi"
Karalar’ın avukatları Hüseyin Ersöz, Battal Özer ve Doç. Dr. Erkan Sarıtaş, mahkemeye sundukları dilekçede, müvekkillerinin görevden uzaklaştırılmasının haksız olduğunu belirtti. Dilekçede, işlemin ivedilikle yürütmesinin durdurulması ve kararın iptali talep edildi.
"Suçlamalar Dayanıksız"
Avukat Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu karar idare hukukunun temel prensiplerine aykırı. Zeydan Karalar hakkındaki suçlamalar mesnetsiz ve mevcut görevleriyle ilgisizdir. Bu nedenle görevden uzaklaştırma işlemi hem sebep hem de konu açısından sakattır” ifadelerini kullandı.
Tutuklama ve Görevden Uzaklaştırma Süreci
Karalar, suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan ve itirafçı beyanı sonrası cezaevinden tahliye edilen Aziz İhsan Aktaş’ın ifadeleri doğrultusunda tutuklanmıştı. Tutuklama sonrası İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılan Karalar, şimdi mahkeme yoluyla hakkını arıyor. (Halk TV – Haber Merkezi)
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.