Karayolları değil, 'israf' yolları!

Karayolları değil, 'israf' yolları!
Diyarbakır’da tartışmalı ihalelerle gündeme gelen Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nden tepki çeken bir uyguluma daha. Müdürlük, 2 yıl önce yapılmasına rağmen orta refüjlerde ‘israf’ çalışması başlattı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da tartışmalı ihalelerle gündeme gelen Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa Bulvarı ile Elazığ yolunda yapılan orta refüj, yaya geçitlerini kontrol altına alma ve bordür yenileme çalışması başlaştı. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara rağmen yapılan israf çalışmaları tepkiye neden oldu.

Mimarlar Odası da tepki göstermişti

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, dün yaptığı açıklama ile konuyu gündeme getirmişti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yakın dönemde Silvan Yolu, Urfa Bulvarı ve Elazığ Yolu üzerinde orta refüjlerde yaya geçişlerini kontrol altına almak için panel çit ve beraberinde bordür yenileme çalışmaları yapıldı. Aradan 1 yıl geçmeden üçüncü defa neredeyse bütün çitler söküldü yerine farklı bir model kullanılarak yeni bir uygulama yapıldı.

30.04.2019 tarihinde Karayolları 9 Bölge Müdürlüğü Sınırlarındaki Yollarda Çelik Konstrüksiyon Yaya Üst Geçidi ve Orta Refüje Ferforje Yaya Korkuluğu Yapılması İşi ihalesi yapıldı. Sonuç ilanında 6.328.500,00 TL tutarında imzalanan sözleşmeye baktığımızda önceki uygulamaların sökülmesiyle oluşan israfın boyutları ve kilometrelerce uzunlukta kaldırım, bordür taşı yenilemesi için milyonlar harcandığı görülmektedir” denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum