Kars Belediyesi’nin hesaplarına haciz

Kars Belediyesi’nin hesaplarına haciz
Kars Belediyesi’nde, MHP’li yönetim döneminde usulsüz şekilde ihale alan ve iş yapmayan firma ve kişilerin açtıkları dava nedeniyle belediye çalışanlarının maaşlarına haciz konuldu.

Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, "Daha önce yapılan usulsüz işler için ödeme yapmaya zorlanıyoruz" dedi.

Kars Belediyesi’ne önceki dönem iş yapan firma ve kişilerin açtığı dava nedeniyle, belediye çalışanlarının bu ayki maaşlarına haciz konuldu. Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den 338 milyon 380 bin TL borçla devraldığı Kars Belediyesi’nin tüm taşınmaz, hesaplar ve araçlarına haciz konulmuştu. Borcun tamamını tahsil edilememesi üzerine bu kez belediyenin banka hesabında bulunan işçilerin bu ayki maaşlarına haciz konuldu.

 

İşçiler maaş alamayacak

 

Kars Belediyesi, maaşlara haciz konulmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Yönetimimiz, göreve geldiği Nisan ayından itibaren, çalışanlarımızın önceki dönemden ödenmeyen 3 aylık birikmiş maaşlarını yaşanan tüm maddi zorluklara rağmen ödemesini gerçekleştirerek, emekçi mağduriyetini giderip var olan farkı kapatmıştır. Fakat daha önceki dönemde belediyeye usulsüz biçimde iş yapmış ve resmi olarak yerine getirmesi gereken teslimi gerçekleştirmediği tarafımızda kanıtlanan Gökhan Yılmaz ve Azerhan Mutluer isimli kişilerin çalışanlarımızın bu ayki maaş hesaplarına banka üzerinden haciz koydurmaları sebebiyle ilgili maaş ödemesi yapılamayacaktır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

'Usulsüz işlere ödeme yapmamız isteniyor'

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, İller Bankası'nın "Maaş hesaplarına haciz konulamayacağı" yönünde hükmü net olmasına rağmen neredeyse her ay maaş ödemelerini imkansızlaştıracak icra kararları çıktığını söyledi. İcra Dairesi'yle yaptıkları görüşmelerde bir türlü mesafe alamadıklarını ifade eden Bilgen, "Özellikle daha önce yapılan ve usulsüzlük olduğu net olan işlerle ilgili dosyaları yargıya intikal ettirmiş olmamıza rağmen bu konuda etkin bir süreç işlemedi. Kendi tespitlerimize rağmen bu usulsüz işlere haciz yoluyla ödeme yapmaya mecbur bırakılmak isteniyoruz. Oysa hem ceza hem de tazmin işlemi gerçekleşmiş olsa, çalışanlarla ilgili maaş ödemelerinde geçmişten gelen üç aylık alacakları kapattığımız gibi aylık düzenli ödemeleri de yapabilecek kaynak sorununu çözmüş bulunmaktayız" diye belirtti.

'İşçilerin geçmiş döneme ait 5 milyon TL'sini ödedik'

Bu kararın bir yandan yolsuzlukla mücadele konusunun savsaklanmasına neden olduğunu, diğer yandan belediye çalışanlarının haklı alacaklarının ödenmesini imkansızlaştırdığını dile getiren Bilgen, geçmiş belediye yönetimi döneminden kalan 5 milyon TL'lik işçi maaşlarının da kendi dönemlerinde ödendiğini aktardı. (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.