Kasımda 39 kadın cinayete kurban gitti

Kasımda 39 kadın cinayete kurban gitti
2019 yılının 11 ayında en az 430 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” kasım ayı kadın cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre, 39 kadın kasım ayında erkekler tarafından öldürülürken, yine platformun verilerine göre 2019’un 11 ayında ise en az 430 kadın katledildi.

Kasım’da 11 kadının ölümü kayıtlara “şüpheli ölüm”, olarak geçerken, 19 kadının ise neden öldürüldüğü tespit edilemedi. 4 kadın ekonomik bahaneyle katledildi. 5 kadın ise boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi bahanelerle öldürüldü.

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Kasım ayında öldürülen 39 kadının 11’inin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 11’i evli oldukları erkek, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 4’ü babası, 3’ü akraba/tanıdık, 2’si oğlu, 1’i kardeşi, 4’ü birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok ateşli silahlarla öldürüldü

Kadınlardan 13’ünün ateşli silahlarla, 8’i kesici aletle, 5’i darp edilerek, 3’ü kimyasal madde ile 3’ü yüksekten düşerek, 1’i boğularak ve 1’i de hem kimyasal madde ve yüksekten düşerek öldürüldü. 5 kadının ise nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

Kadınlar çoğunlukla evlerinde öldürüldü

Kadınların 30’u evinde, 1’i arabada, 1’i markette, 2’si sokakta öldürüldü. Öldürülen kadınların 2’sinin ormanda, 1’inin sahilde cansız bedenleri bulundu. 2 kadının ise nerede öldürüldüğü belirlenemedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.