Kaya: Minibüsler de ücretsiz yolcu alsın

Kaya: Minibüsler de ücretsiz yolcu alsın
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki sorunların çözümü için araç sayısını artırıyor.

Yeni yerleşim yerlerine 50 otobüs

Diyarbakır’da toplu taşıma sorunu her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Bazı bölgelerdeki araç sayısının az olması vatandaşı bezdirirken, insanlar dolup taşan otobüslerde rahat nefes almak istiyor. Büyükşehir Belediyesi bir süredir devam eden ulaşım sorununun çözümü için harekete geçti. Bu kapsamda 50 araç 1 hafta içinde yeni yerleşim yerlerinde çalışmaya başlayacak.

Sorunlar giderilecek

Konuyla ilgili Tigris Haber’e konuşan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Sedat Karahanlı, araçların 1 hafta içinde hizmete gireceğini belirterek, “Bu yeni araçlarla birlikte ulaşımda yaşanan sorunların giderileceğini düşünüyoruz” dedi.

ozel-halk-otobus1.jpg

Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya ise, ulaşımda yaşanan yoğunluğun kısa süre içinde çözüleceğini söyledi. Kaya, “Büyükşehir Belediyesi 1 hafta içinde 50 yeni aracı hizmete koyuyor. Araçların devreye girmesi ile yoğunluğun düşmesini bekliyoruz. Zaten sabah ve akşam saatlerinde çok yoğun oluyor. Onun dışında araçlar çoğu kez boş gidip geliyor” dedi.

Belediye karşılasın

Türkiye’nin birçok ilinde belediye otobüslerine binen ücretsiz yolcularla ilgili belediyeler destek verirken, Diyarbakır’da bu desteğin verilmediğini belirten Kaya, “Şehir içi minibüslerle eşit haklara sahip değiliz. Çünkü onlar kim binerse binsin parasını alıyor. Ama biz 65. Yaş üstündeki kişilerden almıyoruz. Günde 20 defa binen oluyor. Bu haksızlıktır. Minibüslerde de bu geçerli olsun. En azından yük sadece belediye otobüslerinde olmaz. Ayrıca Türkiye’nin birçok ilinde ücretsiz binen vatandaşların maliyetini belediyeler karşılıyor. Ancak Diyarbakır’da böyle bir uygulama yok. Sadece devletin bin TL’lik bir yardımı var” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum