Kayapınar kayyumu ne kadar borç bıraktı?

Kayapınar kayyumu ne kadar borç bıraktı?
HDP’li belediyelere atanan Kayyumun 1. yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Kayıpınar Belediyesi eski eşbaşkanı Davut Kesen, kayyum döneminde devraldıkları borçlara ve kayyum sonrası yapılan harcamalara değindi.

TİGRİS HABER -31 Mart 2019 seçimlerinden sonra HDP’ye geçen Kayapınar Belediyesine dair ekonomik verileri paylaşan Kayıpınar Belediyesi eski eşbaşkanı Davut Kesen, “Belediyeye 2016 yılında kayyım atanana kadar 1.300.000,00 TL kasada kalmıştı. 31 Mart 2019'da kayımın bize bıraktığı borç, yaklaşık olarak 234.000.000,00 TL’dir. 2016-2019 Kayım dönemine dair tespit edilebilen yolsuzluklar, seçimden çok kısa bir süre önce belediyeye ait 19 taşınmaz da diğer kamu kurumlarına devir veya tahsis edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kayıpınar Belediyesi eski eşbaşkanı Davut Kesen HDP’li belediyelere atanan Kayyumun 1. yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

‘Seçimden önce belediyeye ait 19 taşınmaz diğer kamu kurumlarına devir veya tahsis edildi’

31 Mart 2019 seçimlerinden sonra HDP’ye geçen Kayapınar Belediyesine dair ekonomik verilerin paylaşıldığı açıklamada, “Belediyeye 2016 yılında kayyım atanana kadar 1.300.000,00 TL kasada kalmıştı. 31 Mart 2019'da kayımın bize bıraktığı borç, yaklaşık olarak 234.000.000,00 TL’dir. 2016-2019 Kayım dönemine dair tespit edilebilen yolsuzluklar, seçimden çok kısa bir süre önce belediyeye ait 19 taşınmaz da diğer kamu kurumlarına devir veya tahsis edilmiştir. Cegerxwin Kültür merkezi Milli emlak müdürlüğüne devredilmiş ve oradan da Kayapınar halk Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiştir. Eski belediye hizmet binası Kayapınar Kaymakamlığına kaymakamlık hizmet binası olarak kullanılmak üzere devredilmiş kaymakamlık binasının bütün döşemeleri belediye bütçesinden karşılanmıştır. Belediye Spor Kompleksi ise Kayapınar Gençlik Spor müdürlüğüne 25 yıllığına tahsis edilmiştir.

Taşınmazlar vakıflara devir edildi

Ayrıca belediyeye ait 2 adet kreş kuran kursu yapmak üzere ve birkaç tane de üzere ve birkaç tane de taziye evi Kayapınar müftülüğüne tahsis edilmiştir. Yine Diclekent mevkinde bulunan yaklaşık 20.000 metre karelik park alanı plan değişikliği yapıp seçime 2 gün kala (29 Mart 2019 bir günde ihale, tevhit ve ifraz ve tapu işlemleri yapılıp) milli emlak adına tescillenip 1 Nisan 2019 da Tügva vakfına tahsis edilmiştir. Belediye mülkiyetinde bulunan Ekin Ceren Parkı içerisindeki taşınmazlar ise yine ( oradaki giderler yani bakım onarım ve mefruşat, güvenlik elektrik, su gibi, vakfa bir araç ve araç giderleri de belediyeden olmak șartıyla ) Tügva vakfına tahsis edilmiştir. Yine belediye ait Adem kadın destek merkezleri de Kayapınar Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfına tahsis edilmiştir. Göreve geldiğimiz tarih itibarıyla belediye hizmet binası, 6 tane bilgi evi ve 2 tane engelsiz yaşam merkezi dışında herhangi bir taşınmaz kalmamıştı. Kayyımın ilk atandığı dönemde 44 milyon TL’lik kilitli parke taşı ihalesi yapılmıştır. Yaptığımız tespitlerde çok ciddi yolsuzluklar tespit edilmiş, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve ilgili personel açığa alınmıştır. Yeniden kayyım atanması ile söz konusu personel tekrar işe alınmış ve sorumluluk düzeyinde görev verilmiştir” denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.