“Kayapınar, Türkiye’ye model olacak”

“Kayapınar, Türkiye’ye model olacak”
AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Cevdet Nasıranlı, hazırladıkları çarpıcı ve sonuç üreten projelerle Kayapınar’ı Türkiye’ye model bir yerleşim yeri haline getireceklerini söyledi.

Faaliyetler 3 dilde olacak

Tigris Haber - Diyarbakır’ın 367 bin nüfuslu merkez ilçesi Kayapınar, 224 bin seçmeniyle 31 Mart sabahı sandık başına giderek yeni belediye başkanını ve meclis üyelerini seçecek. AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Cevdet Nasıranlı, hazırladıkları çarpıcı ve sonuç üreten projelerle Kayapınar’ı Türkiye’ye model bir yerleşim yeri haline getireceklerini söyledi.

“Diyarbakır’ı bilmeyen, milleti anlamayan birçok siyasetçi gibi buraya Ankara’dan bakmıyoruz. Ben burada doğdum ve büyüdüm. Eğitimimi burada gördüm. 8 yaşına kadar Türkçe’yi bilmeyen Karacadağ’da büyümüş biriyim. Kime gidiyorsam dün ne isem bugün de öyle davranıyorum. Olduğum gibi olduğum için insanlar seviyor beni” diyen Nasıranlı, gerek işe alımlarda gerekse sorunların çözümünde hiçbir ayrım yapmayacaklarını söyledi.

cevdet-(9)-k.jpg

“Belediyede siyasi ayrım yapmayacağız”

Belediye başkanlığını siyaset üstü olarak gördüğünü belirten Nasıranlı,” Belediyeler, siyasetle anılmaması gereken makamlardır. Belediyenin algılanacağı tek nokta millete hizmettir. Belediyenin ideolojisi olmaz. Belediyelerde siyasi söylemler ön plana çıkarılıp insanlar fikirlerine göre değerlendirilmez. Siyasi düşüncesi olmasa bile bulunduğu yerde bir taş üstüne taş koyuyorsa, istihdama destek oluyorsa sen o insana destek vereceksin diyoruz. Göreve seçilirsem parti ayrımı yapmaksızın hizmet edeceğim. Benim bir farkım olacak. Birilerinin yaptığı gibi ideolojiyi belediyeye sokmayacağım. Belediye başkanı olduktan sonra 367 bin nüfusunu hizmette eşit tutacağım. Ve memleketimde rutin belediyeciliğin ötesinde işler yapacağım.” dedi.

“İş imkanı sağlayan ve fabrikalar açan belediye olacağız”

En büyük sorunun işsizlik olduğunun altını çizen Nasıranlı, bununla ilgili proje ve yatırımları hemen hayata geçireceklerini kaydetti. Nasıranlı,”En büyük sorunumuz iş ve istihdamdır. Gittiğim her yerde insanlar iş istiyor. Kayapınar’ın en öncelikli sorunu işsizliktir. Kentimizdeki temel tablo da bu yönde. Ama ben kendi ilçemin resmi kayıtlarına baktığımda 12 bin 800 işsizimiz var. Çok kısa sürede bu işsizlerimizi iş sahibi yapabiliriz. Saydığım hizmetleri bir belediye olarak dört dörtlük yapsanız bile işsizlik sorunu varsa siz insanları mutlu edemezsiniz. Bir belediye başkanı insanlarının mutluluğu için çaba göstermek zorunda. Bunu hayata geçirirse o zaman belediye başkanlığı vasfını da yerine getirmiş olur. Hizmetle birlikte milletini mutlu edebiliyorsa o zaman belediye başkanıdır. Memlekette huzur ve güven ortamı devam ederse biz batıdaki ve buradaki yatırımcılarımızı bir araya getireceğiz. Kolektif bir yapı ortaya çıkarıp çok ortaklı işletmelerle buraya büyük fabrikalar açmak için belediye olarak öncülük edeceğiz. Anadolu Aslanları Diyarbakır Şube Başkanı olarak ben aday olduktan sonra Genel Merkezimize “size alt yapı desteği vereceğim siz kaç fabrika kuracaksınız” dedim. 5 fabrika sözü aldım. Bu memleketin yaralarına merhem olmanın yolu ne ise biz o noktada çaba göstereceğiz. Merkezi hükümetimizin de desteğini alarak işadamlarımıza gidip “alt yapınızı biz yapıyoruz gelin fabrika kurun” diyeceğiz. “ diye konuştu.

cevdet-(8).jpg

“Gençlerin iş kurması için destek olacağız”

Projelerini başlıklar halinde sıralayan Nasıranlı,”Belediye bünyesinde gençlerimizin kendi işlerini kurması için Proje Destek Birimi açacağız. Bu birim, belediyeye düşen işlerin çok hızlı bir şekilde, bürokratik engelleri çözmek ve hızlandırmanın takibini yapacak.

Günlük semt pazarları değil de bu memleketin modernliğine yakışır kapalı semt pazarları oluşturacağız. Ayrıca Kayapınar modernleştikçe sokaktaki hayvanların alanlarını da öldürüyoruz. Bazı site ve parklarda çocuklarımızın hayvan sevgisinin gelişmesi için “hayvanı sevmeyen insanı sevemez” mantığıyla hayvan kulübeleri yapacağız. Tabi halkımızdan izin alarak. Bu hayvanların günlük ihtiyacını da belediyeler olarak biz üstleneceğiz.” ifadelerini kullandı.

 “Tapu sorunu olan yer kalmayacak”

Bazı yerleşim yerlerinde yıllardır devam eden tapu sorunlarını çözeceklerini dile getiren Nasıranlı, şöyle devam etti ;”Bu sorunu yaşayan iki mahallemiz var. Bunlar Huzurevleri semtimizdeki Kuça ve Peyas mahalleleridir. Buraların tapu sorununu çözdükten sonra, Aşağı ve Yukarı Karakoyun köyleri ile birlikte buraları kentsel dönüşüme koyacağız. Huzurevleri’nin tümü kentsel dönüşüme girecek. Çünkü biz diyoruz ki komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bir taraftan lüks site kültürü, lüks yaşam varken gecekondusu içinde tapusu olmadan, geleceğini görmeden birlikte, ortak bir yaşamı sürdürüyoruz diyemeyiz Kayapınar’da. Biz bunları eşit seviyeye getirmek için gayret göstereceğiz. Belediyede ideolojiyi, siyaseti tartışma yerine insanların hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz, onların çocuklarının geleceği için neler yapabilir izin hesap ve kitabını yapacağız. Bizim tek derdimiz bu olacak. Bizim hiçbir kurumla, kuruluş veya fertle kavga etme lüksümüz yoktur ve bunu yapmayacağız.

“Kültürel faaliyetler ve sporu ayağa kaldıracağız”

Nasıranlı, belediye hizmetlerini 4 dilde yaparak sporda da model bir ilçe yaratacaklarını kaydetti. Nasıranlı,”Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde kültürel/sanatsal tüm faaliyetlerin  hem eğitimi hem de uygulamasının yapılabileceği bir kongre merkezi tarzında bir kompleks düşünüyorum. Ve yılın belli zamanlarında burada gençlik festivalleri yapmayı planlıyorum. Gençlerimizin buna ihtiyacı var.

Sportif faaliyetler alanında da önemli bir projemiz var. Türkiye’de spor alanında örnek gösterilen Altınordu  var. Biz, sporcu yetiştirecek büyük bir kompleks tesis düşünüyoruz. Bunun içinde tenis kortları, atletizm, futbol gibi branşlarda sporcu yetiştireceğiz.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.