Kayapınar’da ulaşım krizi!

Kayapınar’da ulaşım krizi!
Diyarbakır’ın modern ve yeni yüzü olarak kabul edilen Kayapınar bölgesinin yeni yerleşim alanlarında yaşanan ulaşım sorunu vatandaşların tepkisini çekiyor.

Tigris Haber- Büyükşehir Belediyesi tarafından seçimden bir süre önce başlatılan yeni stadyum ve lunapark güzergahındaki dolmuş ve minibüs seferleri durduruldu. Sadece halk ve belediye otobüslerinin girebildiği ancak yetersiz kaldığı bölgede vatandaşlar dolmuş ve minibüslerin yeniden devreye girmesini ya da bu soruna kalıcı çözüm üretilmesini istiyor.

500 bine yakın insanın yaşadığı Diyarbakır’ın modern yüzü olarak değerlendirilen merkez Kayapınar ilçesinin son yıllarda hızla artan yeni yerleşim bölgelerinde ulaşım sorunu vatandaşları mağdur ediyor.

Kayapınar bölgesinde bulunan Yeni Diyarbakır Stadyum'un güzergahında yaşanan ulaşım sorunu vatandaşların tepkisini çekiyor. Yerel seçimlerden önce Büyükşehir Belediyesi’nin izni ile şehir içi ulaşımı sağlayan minibüs ve dolmuşlar, Lunapark bölgesinden Yeni Stadyum’un yakınlarına kadar olan güzergahta seferler yapmaya başlamıştı. Şimdiye kadar sadece belediye ve halk otobüslerinin ulaşımı sağladığı bölgede artık dolmuş ve minibüsler de görev yapmış, bu durum maç günleri de dahil olmak üzere bu bölgede yaşanan ulaşım sorunu çözmüştü.

Dolmuş seferleri durduruldu

Ancak geçen haftadan itibaren ulaşım sorunu yeniden yaşanmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından seçimden bir süre önce başlatılan yeni stadyum ve lunapark güzergahındaki dolmuş ve minibüs seferleri durduruldu.

Sadece halk ve belediye otobüslerinin girebildiği ancak yetersiz kaldığı bölgede vatandaşlar dolmuş ve minibüslerin yeniden devreye girmesini ya da bu soruna kalıcı çözüm üretilmesini istiyor. Yeni belediye yönetiminin bu konuda adımlar atması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.