Kayapınar’daki aramalar sürüyor

Kayapınar’daki aramalar sürüyor
Diyarbakır’da HDP’li Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz’ın gözaltına alınması sonrası belediyedeki aramalar devam ediyor.

Sabah erken saatlerde Kayapınar Belediyesi'ne giden polis, kimseye haber verilmemesi için güvenliğin telefonlarını topladı ve belediyede arama yaptı. HDP Diyarbakır Milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun ve Saliha Aydeniz belediyede. Çalışanların belediyeye girmesine izin verilmedi. Çalışanların belediye önünde bekleyişi sürüyor.

Milletvekilleri, polisin arama yaptığı başkanlık odasının bulunduğu kata gitmek istedi. Polisin vekillerin girişine izin vermemesi üzerine tartışma çıktı. HDP milletvekilleri Dersim Dağ ve Saliha Aydeniz polisin tutumuna tepki gösterdi.

Belediye personeli, polisin bu uygulamasını alkış ve sloganlarla protesto etti. Bunun üzerine belediye binasına çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Başkanlık katında bulunan personel, polis tarafından dışarıya çıkarıldı. Çevik kuvvet polisleri, gazetecileri de dışarıya çıkardıktan sonra belediye giriş kapısını kalkanlarla kapattı.

Belediye içerisinde aramalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.