“Kayapınar’ı yatırımın merkezi yapacağız”

“Kayapınar’ı yatırımın merkezi yapacağız”
AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Cevdet Nasıranlı, projelerini ve vizyonunu Tigris Haber’e açıkladı.

Tigris Haber- “Rutin belediyecilik hizmetleriyle yetinmeyeceğiz” diyen Nasıranlı, yatırımın ve istihdamın önünü açmak için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi. Nasıranlı,”İmarda yatırımcılardan ekstra ücret almayacağız, bürokratik engelleri aşmak için belediye bünyesinde özel birim oluşturacağız. ASKON, yeni Kayapınar OSB’de 5 fabrika kurma sözü verdi. Köylerde halı dokuma atölyeleri kuracağız. Kayapınar’ın turizm gelirinden yararlanması için gerekli alt yapıyı oluşturacağız” dedi.

kayapinar-nasirhanli-(3).jpg

Yerel seçimlere doğru projeler açıklanmaya başlandı

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için adayların seçim çalışmaları devam ederken, bazı adaylar projelerini ve vizyonlarını açıklamaya başladı. Projelerini ve belediyecilik vizyonunu açıklayan AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Cevdet Nasıranlı, kentin yeni yüzü olan Kayapınar’da rutin belediyecilik hizmetleriyle yetinmeyerek ağırlığı istihdam ve yatırıma vereceklerini açıkladı. Bu konuda hazırladığı projeleri kamuoyu ile paylaşan Nasıranlı, yatırımın ve istihdamın önünü açmak için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

 

“İş dünyası için kapıları sonuna kadar açık tutacağız”

kayapinar-nasirhanli-(31).jpg

Nasıranlı,”İş dünyası ile ilgili kapıları sonuna kadar açacağız. Bu konuda tüm imkanları ve iletişim kanallarını devreye sokacağız. Bizler yatırımcıların önünü açtıkça onlar yatırım yapacak, istihdam ve işsizlik azalacak. İstihdam olanakları artarak işsizlik azaldıkça da insanlarımız huzurlu ve mutlu olacak. İmarda şikayet konusu olan ekstra ücreti kaldıracağız. Mesela okul ve hastane yapmak isteyenlere proje ve alt yapı desteği sağlayacağız, ekstra ödenek almayacağız. Ekstra ücretlerle yatırımcıların önü kapatılıyor. Bizim dönemimizde bu olmayacak. Taş üstüne taş koymak isteyene, insanlarımızın huzuru ve mutluluğu için yatırım yapmak isteyen herkes başımızın tacı olacak.” dedi.

kayapinar-nasirhanli-(47).jpg

“ASKON 5 fabrika kuracak, işsizlik sorunu çözülecek”

“Yatırımcılara proje desteğinden alt yapı hizmetlerine kadar her türlü desteği sağlayacağız” diyen Nasıranlı, İl Başkanlığı’nı yaptığı ASKON’un 5 fabrika sözü verdiğini de  açıklayarak genç yatırımcılara kolaylık sağlamak için belediye bünyesinde özel çözüm masası oluşturacaklarını bildirdi. Nasıranlı, sözlerine şöyle devam etti ;”ASKON Diyarbakır İl Başkanlığını yaptığım için iş dünyası ile çok iyi ilişkilerimiz var. ASKON Genel Başkanımız Orhan Aydın, seçimi kazanmamız halinde Kayapınar’da bulunan yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 fabrika açma sözü verdi. Seçimi kazandıktan hemen sonra bu yatırımlar başlayacak. Burada binlerce insanımız istihdam edilecek.

 

“Hem gönül hem yatırım belediyeciliği yapacağız”

 

Belediye bünyesine “Yatırım Ve İstihdam Birimi” kuracağız. Bu birim kendi işini kurmak isteyen genç yatırımcıların işini kolaylaştıracak. Diğer kurumlarla iletişin halinde olarak bürokratik sorunları çözecek, hibe projeler ve bu ulaşım noktasında işlerini kolaylaştıracak. Hem gönül belediyeciliği, hem de sosyal ve yatırım belediyeciliği yapacağız. Biz belediyeciliği siyaset yapma alanı ya da sadece park, bahçe, yol yapma hizmeti olarak görmüyoruz.”

 

“Turizmin alt yapısını güçlendireceğiz”

 

Kayapınar’ın turizm gelirinden yararlanması için projeler hazırladıklarının altını çizen Nasıranlı,”Diyarbakır turistik anlamda merkez bölgelerden biri oldu. Hükümetimiz ve sayın cumhurbaşkanımız buna özel önem veriyor. Huzur ve güven ortamı devam ederse yılda 4-5 milyon turistin gelmesi bekleniyor. Kayapınar’ın turizmden daha çok yararlanması için alt yapıyı oluşturacağız. Konferans salonları, konaklama alanları, restorantlar, sosyal aktiviteler oluşturacağız. Böylece gelen turistler Kayapınar’daki esnafa ciddi bir gelir sağlamış olacak.” ifadelerini kullandı.

 

“El dokuma halıları için köylere atölyeler kuracağız”

 

AK Partili Cevdet Nasıranlı, hazırladıkları en önemli projelerden birinin de köylere ve mahallelere yönelik el dokuma halı atölyeleri olduğunu bildirdi. Bu durumun kırsaldaki kadınları istihdama dahil edeceğini ve ekonomik anlamda güçlendireceğini vurgulayan Nasıranlı,”Kırsaldaki her mahalleye, köye el dokuma halı atölyelerini kuracağız. Bu atölyelerde üretilen halılar pazarlarda satılacak. Belediye olarak halıların satılması için pazarı biz oluşturacağız. İran el dokuma halıları gibi Diyarbakır’ın, Kayapınar’ın el dokuma halıları da marka haline gelecek. Bir el dokuma İran halısı 30-40 bin TL’ye satılıyor, biz niye başarmayalım?. Bu atölyeler genç kızlarımızın ve kadınlarımızın üretim ve istihdam alanı olacak.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.