Kayıp yakınları eylemi 250’inci haftasında

Kayıp yakınları eylemi 250’inci haftasında
DİYARBAKIR (Tigris Haber) – İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemi 250’inci haftasında 250’inci haftasını geride bıraktı.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının faili meçhul ve yargısız infaza kurban gidenlerin akıbetlerinin araştırılması ve faillerinin yargı önüne çıkarılmasını sağlamak amacıyla her hafta "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlediği eyleminin 250’ci haftasında kayıpların akıbeti soruldu. Oturma eylemine İHD üye ve kayıp yakınların yanı sıra, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri de katıldı.

img_017333333-001.jpg

 Her hasta olduğu gibi “faili meçhul” bir şekilde kaybettirilenlerin hikâyeleri okundu.  25 Kasım’ın BM Genel Kurulu tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü olarak ilan edildiğini hatırlatarak kadınların her alanda şiddete maruz kaldığını ve savaşta en çok kadınların ve çocukların şiddete maruz kaldığını kaydeden Av. Revşan Bataray Saman  “Savaşta en çok kadınlar ve çocuklar şiddete maruz kalıyor. O dönemde faili meçhul ve cinayetlerle ilgili dosyalar var ve bunların hiçbir yeterince açığa çıkmamıştır. Bütün dosyalarda gerek Jandarma gerekse Genel Kumaya Başkanlığı ve MİT sorunların tespiti konusunda yazdığımız yazılara cevap vermiyorlar veya sorunların tespiti konusunda sorunları bildirmiyorlar. Devlet bu konuda bir irade gösterirse arşivleri açarsa inanıyoruz ki en kısa zamanda sorunlar ortadan kalkacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından  İHD Yönetim Kurulu üyesi Gamze Yalçın tarafından 15 Ekim 1995 tarihinde cezaevinde tahliye olduktan birkaç gün sonra evlerine özel harekatçı timleri ve sivil polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne bağlı Bêspin Köyü’nde bulanan Jandarma Karakoluna götürüldüğünü ancak bir daha haber alınamayan Kerevan  İrmez’in  öyküsü anlatılarak akıbeti soruldu. Eylem 5 dakika oturma eylemi ile sona erdi. 

img_01844444.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.