Kayyum Belediye meclisini fesih etti, kararlar 5 kişi ile alınıyor

Kayyum Belediye meclisini fesih etti, kararlar 5 kişi ile alınıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyumun, ilk meclis toplantısını seçimle gelen 93 meclis üyesinin yerine 5 memurla gerçekleştirerek, meclisi fiilen feshettiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın yerine kayyum olarak atanan Hasan Basri Güzeloğlu, ilk meclis toplantısını 11 Eylül'de gerçekleştirdi. Kayyum, toplantıyı Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 68, AKP'nin 22 ve Saadet Partisi'nin (SP) 3 meclis üyesinin yerine meclise atanan 5 memurla yaptığı ortaya çıktı.

 5 KİŞİLİK BELEDİYE MECLİSİ

DBB Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı ile Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Vekili Zeki Karahan, Yazı İşleri ve Karar Daire Başkanlığı Vekili Hasan Yıldırım, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Vekili Sebahat Eşsizoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişiyle toplantı yapmasıyla seçimle gelen meclisin fiilen feshedildiği belirtildi.

 SEÇİLMİŞ MECLİSİN KARARI İPTAL EDİLDİ

 Kayyum Güzeloğlu başkanlığında 5 memur ile yapılan toplantıda, daha önce Kayapınar Belediyesi Meclisi’nin temeli atılan 5 cami ile ilgili aldığı ve DBB Meclisi’nin onayladığı kararı iptal etti. Alınan karara ilişkin yapılan açıklamada, “Kayapınar Mahallesi, 1894 ada 1 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 0 ada 8022 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 2454 ada 1 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 1802 ada 1 nolu parselde, Kayapınar Mahallesi, 1847 ada 1 nolu parselde yer alan alanlarla ilgili alınan 21.06.2019 tarihli meclis kararları iptal edilmiş ve söz konusu alanların ‘Dini tesis alanı’ olarak kullanılmasına devam edilmesine karar verilmiştir” denildi.

 ÖNCEKİ KAYYUM MECLİSİ FESHETMİŞTİ

 DBB Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasıyla 2 Kasım 2016’da belediye atanan kayyum Cumali Atilla da belediye meclisini feshederek, 2 buçuk yıl boyunca meclis toplantılarını atanan 5 memur ile yapmıştı. (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.