Kayyum protestoları 7. gününde

Kayyum protestoları 7. gününde
Büyükşehirlere atanan kayyumlara yönelik halkın tepkisi 7. Gününde Lise Caddesi’nde devam ediyor.

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyum atanmasına karşı başlatılan protesto egösterileri sürüyor. HDP’lilerin Lise Caddesi’nde başlattıkları oturma eylemi 7’nci gününe girdi.

Kayyum protestolarının 7. Günündeki oturma eylemine, HDP milletvekilleri Oya Ersoy, Feleknas Uca, Nusrettin Maçin, Saliha Aydeniz, Ayşe Acar Başaran, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Garo Paylan, Musa Farisoğulları, Semra Güzel ve Hişyar Özsoy’un yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Beycan Taşkıran, Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, belediye eşbaşkanları, parti yöneticileri, Barış Anneleri, TJA aktivistleri ve vatandaşlar katıldı.

 Eylem yerine gelen, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, alkışlar ve “Amed seninle gurur duyuyor” sloganıyla karşılandı.

 Kayyum protestolarının adresi Lise Casddesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye binası önü ve çevresinde polisin yoğun güvenlik önlemi sürüyor.. Elazığ Caddesi ve yan yollar polis bariyerleriyle trafiğe kapatılırken, tüm yollara TOMA’lar konuşlandırıldı. Oturma eyleminin yapıldığı Lise Caddesi ise bariyerleriyle kapatıldı.(Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum