Kayyum protestoları sürüyor

Kayyum protestoları sürüyor
Kayyum protestolarına 8. Gününde 10 dernek ve siyasi parti katılarak ortak bir açıklama yaptı

Diyarbakır’da HDP’lilerin kayyum atmasına tepkileri 8’inci gününde de oturma eylemiyle devam ediyor.

Kayyum protestolarına katılan eylemciler oturma eylemini sürdürürken, 10 dernek ve siyasi parti, ortak açıklama yaparak belediye eşbaşkanları göreve dönünceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanmasına karşı Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ile vatandaşlar tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) hizmet binası karşısındaki Lise Caddesi’ndeki oturma eylemleri 8. gününde devam ediyor.

 HDP milletvekilleri, görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, belediye eşbaşkanları ve TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ile yurttaşların katıldığı eylemede, “Herne Peş” marşı seslendirildi. Daha sonra Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokrat Kürt Derneği, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Azadi Hareketi, Azadi Partisi, KDP Bakur, İnsan ve Özgürlük Partisi ve Kürdistan Komünist Partisi, ortak açıklama yaptı.

kayyum-protestolari-suruyor.jpg

 “İrademe dokunma” pankartının açıldığı açıklamada, ilk olarak HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer konuştu. Ortak açıklama Türkçe ve Kürtçe olarak okundu.

“Meşru zeminde bu planı bozacağız”

 Devrimci Demokrat Kürt Derneği yöneticisi Abdulhay Okumuş, kayyum atanan belediyelere ilişkin çeşitli söylentilerin söylendiğini, ancak bunların tamamının yalan olduğuna dair 31 Mart seçimlerinden bir gün sonra 1 Nisan günü Diyarbakır Valiliği’nin 8105 sayılı yazısıyla, ayrıca 7 Ağustos tarihli 18901 sayılı başvurusuyla İçişleri Bakanlığından belediye eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın görevinden alınması talebiyle sabit olduğunu söyledi.

kayyum-protestolari-suruyor-001.jpg

 Kayyum atamalarındaki hukuksuzluğa işaret eden Okumuş, “Uygulanan bu zorbalıkla Kürtlere legal sivil siyaset yapma yolunun kapatılması planı olduğu açıktır. Çok iyi bilinmelidir ki bu plana izin vermeyeceğiz. Meşru zeminde bu planı bozacağız” diye konuştu.

Okumuş’un ardından Kürdistan Komünist Partisi Meclis Üyesi Emel Çiftyürek de açıklamanın Türkçe metnini okudu.

 Açıklamadan sonra 5 dakika oturma eylemi yapıldı, daha sonra bugünkü eylem sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.