Kayyum protestoları sürüyor

Kayyum protestoları sürüyor
İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 39’uncu gününde.

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 39’uncu gününde. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısındaki Lise Caddesi'nde süren nöbete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın yanı sıra bazı vatandaşlar katıldı.

Demokrasi Nöbeti’nde konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, şunları söyledi: “Kürt meselesindeki çözümsüzlükte ısrar, ülkede yoksulluğa acıya neden olmakta. Daha düne kadar kayyum atadıktan sonra uygulamaya geçirdiği bir oyun aslında kendi eliyle deşifre olmuş durumda. AKP bakanları, HDP il binamız önünde gelip eylem yapan annelerin yanına oturdu. Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı ‘Biz o annelerin duygularını çok iyi anlıyoruz’ dedi. Ancak öğrendik ki, oradaki annelerden birinin çocuğu, hava saldırısında yaşamını yitirmiş. Muş’ta taziyesinin kurulmasına bile izin verilmemiş. Bu durum AKP hükümetinin ikiyüzlü politikalarını ortaya koymuştur. AKP iktidarı çözümsüzlüktür, 90 yıllardaki karanlık güçlere teslim olmuş durumda. Bu ülkenin hiç bir sorunu AKP iktidarı ile çözülmez” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum