Kayyum protestoları yasaklandı

Kayyum protestoları yasaklandı
Diyarbakır, Mardin ve Van'da HDP'li belediyelere kayyım atanmasına karşı 53 gündür süren Demokrasi Nöbeti valilik kararlarıyla yasaklandı.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyeleri eş başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının ardından 3 kentte başlayan Demokrasi Nöbeti 53. gününde yasaklandı.

Diyarbakır'daki protesto eylemlerinin adresi olan Büyükşehir Belediyesi'nin karşısındaki Lise Caddesi sabah saatlerinde polis tarafından kapatıldı. Lise Caddesi üzerinde bulunan eylem alanının giriş ve çıkışları TOMA ve zırhlı araçlarla kapatıldı. Alana çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Alana gazeteciler dahil hiç kimsenin girişine izin verilmedi.
HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, partililer ve yurttaşlar nöbetin sürdürüldüğü yere geçmek istedi. Caddeyi bariyerlerle kapatan polis, geçişlere izin vermeyeceklerini söyledi. Dersim Dağ ile tartışan polis, Diyarbakır Valiliği'nin 3 Ekim'de kentte 15 gün boyunca eylem ve etkinlikleri yasakladığını iletti.

Milletvekili Dağ ile arasında yaşanan tartışmada polis, "Akşamdan bu yana halkı çağırıyorsunuz. Bu eyleme müsade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Dağ, 52 gündür burada olduklarını ve hiçbir olay çıkmadığını belirterek engellemeye tepki gösterdi. Polis ise 5 dakika içinde dağılmaması durumunda müdahale edileceğini söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları da polisle görüştü. Farisoğulları, bunun demokratik bir eylem olduğunu, engellemenin kabul edilemeyeceğini söyledi. Polis amiri, geceden bu yana eylem cağrısı yapıldığını tekrarlayarak, protestonun amacını aştığını savundu, "Kapalı alanda açıklamanınızı yapın. Burada müsadece etmeyeceğiz" dedi.
Bir sürelij bekleyişin ardından yurttaşlar ve HDP'li vekiller alandan ayrıldı. (Kaynak:Artıgerrçek)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.