Kayyum protestosunda konuşan Zana: Saldırılara karşı birlikte duralım

Kayyum protestosunda konuşan Zana: Saldırılara karşı birlikte duralım
Diyarbakır’da kayyum atamasına karşı başlatılan oturma eyleminde konuşan eski Belediye Başkanı Mehdi Zana, "Kürtlerin kazanımı bizim için esas olandır. Kürt kazanımlarına yapılan saldırılara karşı hep birlikte duralım" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 44'üncü gününde sürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi'nde devam eden nöbete, görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve HDP milletvekillileri katıldı.

 Nöbette konuşan Şeyh Said Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat yüzyıllardır inkar edilen Kürtlerin direnerek ayakta kaldığını belirterek, "Kürtler birlik olsun, artık yeter. Kürtler her yerde baskı altında, bu baskıya karşı birleşerek direnelim. Birleşirsek mutlaka kazanacağız" dedi.

78'liler Diyarbakır Şubesi Başkanı Gani Alkan, halk iradesini gasp eden kayyumun demokrasiye darbe vurduğunu söyledi.

Diyarbakır eski belediye başkanı Mehdi Zana ise 44 gündür devam eden direnişin kendisini alana getirdiğini kaydederek, "Kürtlerin kazanımı bizim için esas olandır. Kürt kazanımlarına yapılan saldırılara karşı hep birlikte duralım" diye konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.