‘Kayyumlar’ batıya çalışıyor!

‘Kayyumlar’ batıya çalışıyor!
Belediyeler, alışverişini batı illerindeki firmalarla yapıyor.

Yerli ve millilik nerede?

Zor şartlarda ayakta durmaya çalışan Diyarbakır’daki esnafa destek vermeyen Kayyum Belediyeleri, alımları ve ürünleri başka kentlerden yaparak kentin kaynaklarını dışarıya aktarıyor. Diyarbakır’daki esnaf kesimi bu durumdan bir hayli rahatsız. Esnaflar,”Yerlilik ve millilik hani nerede?.Neden bizler dururken kentin hakkı olan kaynaklar dışarıya aktarılıyor?” diyerek tepki gösteriyor.

 

Bir yandan döviz kuru üzerinden işlem gören ithal ürünlere gelen zamlarla darboğaza girerek kapanma aşamasına gelen bölgedeki iş yerleri ve ticarethaneler, diğer yandan kentin esnafına destek olmak yerine alış-verişini ve işlerini kent dışındaki firmalara yaptırarak kentin kaynaklarını dışarıya harcayan yerel yönetimler. Zor şartlarda ayakta durmaya çalışan Diyarbakır’daki esnaf kesimine destek vermeyen belediyeler, başka kentlerdeki esnafa ise bol keseden kaynak aktarıyor.

Diyarbakır’da bu işi daha iyi yapacak firmalar varken

Kayyumlar tarafından yönetilen birçok belediyenin kentteki firma ve kuruluşları es geçerek Ankara, İzmir, Adana, Kocaeli, İstanbul gibi başka şehirlerde bulunan firmalara bu yolla para kazandırması kentteki esnaf kesimi ve işletmeler arasında ciddi rahatsızlık yaratıyor.  Devlet Malzeme Ofisinde birçok ürün olmasına rağmen ürünlerin batı illerinden talep edildiği belirtiliyor. Aynı şekilde kentte yapılan birçok ihaleler batı illerinden gelen firmalara verildiği belirtiliyor.

 

Diyarbakır’daki esnaf kesimi bu durumdan bir hayli rahatsız. Esnaflar,”Yerlilik ve millilik hani nerede?.Neden bizler dururken kentin hakkı olan kaynaklar dışarıya aktarılıyor?” diyerek tepki gösteriyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.