Kayyumlardan ’kişiye özel’ kadrolar!

Kayyumlardan ’kişiye özel’ kadrolar!
Diyarbakır’ın Bismil İlçe Kaymakamı ve kayyumu Hamza Türkmen, Ak Parti Adıyaman eski Milletvekili Salih Fırat’ın kızı Berfo Didem Fırat’ı özel kalem müdürü olarak atadı.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bismil İlçe Kaymakamı ve kayyumu Hamza Türkmen, Ak Parti Adıyaman eski Milletvekili Salih Fırat’ın kızı Berfo Didem Fırat’ı özel kalem müdürü olarak atadı. Özel Kalem Müdürlüğü yoluyla devlet kadrosu alan Fırat’ın kısa süre önce Ankara’ya gittiği ortaya çıktı.

Türkiye’de yüz binlerce üniversite mezunu KPSS yoluyla kamu kurumlarında memuriyet bulmaya çalışırken, bazı belediyeler ‘özel kalem müdürlüğü’ yoluyla yakınlarına kadro dağıtmaya devam ediyor.  Bunun son örneği ise Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşandı.

Kadrosunu aldı Ankara’ya gitti

Bismil Kaymakamı ve Belediye kayyumu Hamza Türkmen tepki çeken bir uygulamaya imza attı. Türkmen’in talimatı ile AK Parti Adıyaman eski Milletvekili Salih Fırat’ın kızı Berfu Didem Fırat, bir süre önce Bismil Belediyesi’ne özel kalem müdürü olarak atandı. Özel kalem müdürlüğü yoluyla devlet kadrosu alan Fırat daha sonra Ankara İl Tarım Müdürlüğüne memur olarak atandı.

Kaymakam: Bu normal bir durum

Konuyla ilgili görüştüğümüz Bismil Kaymakamı ve Belediye kayyumu Hamza Türkmen, “Bundan iki ay önce burada çalıştı ve Ankara'ya tayin oldu. Bu normal bir durum” yanıtını verdi.

Gelmeden maaş almış

Görevde alınarak yerine kayyum atanan Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz ise, Didem Berfo Fırat’ın Bismil’i görmeden 3 ay boyunca maaş aldığını, kadrosunu aldıktan sonra ise Ankara’ya gittiğini söyledi.

Tüm Diyarbakırlıların rahatsız olmasına rağmen uygulamaların devam etmesi dikkat çekiyor.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Diyarbakır Valisi ve Belediye kayyumu Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik’i DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak atamış, kadroyu alan Çelik Antalya’ya gitmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum