Kayyum'un 'A takımı' dışarıdan!

Kayyum'un 'A takımı' dışarıdan!
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu’nun talimatı ile 8 daire başkanı görevden alındı, yerlerine Antalya ve Kocaeli’nden getirilen müdürler atandı. Benzer atamalar Ergani İlçesi’nde de yapıldı.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Antalya Valiliğinden Diyarbakır İl Valiliğine atanan ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyım olarak yetkilenen Vali Münir Karaloğlu'nın, bir süredir Büyükşehir Belediyesinde yürüttüğü kadro değişikliği sürüyor. Vali Karaloğlu göreve başladığı ilk haftada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Ayhan Kardan'ı getirmişti. Kardan, İçişleri Bakanlığı'ındaki görevine geri dönen ve kısa süre önce YİKOP Daire Başkanlığı görevine getirilen Muhsin Eryılmaz'dan boşalan Genel Sekreterlik görevini vekaleten yürütüyor.

Park Bahçeler Daire Başkanı Kocaeli’nden

Vali Karaloğlu’nun talimatı ile ikinci değişiklik Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığında yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde 2004 ila 2012 yılları arasında Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevinde bulunan Ahmet Özkaraaslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alan Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Spor Daire Başkanı Kocaeli’nden

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu'nun, belediyedeki yönetim değişikliğinin yoğun olarak, Diyarbakır'ın ilk kayyumu olan Cumali Atilla döneminde görevlendirilen isimlerden oluşması dikkat çekiyor. Atilla'dan sonra görev verilen Diyarbakır eski Valisi Hasan Basri Güzeloğlu döneminde görevden alınan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kadrosunda bulunan Mehmet Kesen, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Ulaşım Daire Başkanı Antalya’dan

Dördünce değişiklik Ulaşım Daire Başkanlığında yaşandı. Önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediyesinde Ulaştırma Daire Başkanlık görevi yapan Hülya Atalay, Diyarbakır Ulaşım Daire Başkanlığına atandı.

Basın müdürü Antalya’dan

Vali Karaloğlu, Antalya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Kızılkaya’yı Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanlığına getirdi.

Çevre Koruma Adana’dan

Altınca değişiklik Çevre Koruma Daire Başkanlığında yaşandı. Vali Karaloğlu’nun talimatı ile Necim Şeyman Adana’dan getirildi.

Kültür Müdürü Antalya’dan

7. değişiklik Kültür ve Sosyal İşler Daire başkanlığında yaşandı. Antalya’dan getirilen Ali Çelik Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığına getirildi.

Özel Kaleme Çakmak

Yine Vali Karaloğlu’nun talimatı ile Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne Mustafa Çakmak’ı getirdi.

Milletvekillerimiz nerede?

Öte yandan Vali Karaloğlu’nun talimatı ile bazı daire başkanlarının daha değişeceği belirtilirken, bazı şube müdürlerinin farklı illerden getirileceği iddia edildi. Diyarbakırlı vatandaşlar atamalara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Ümit Mert adlı vatandaş, “Diyarbakır’da bu görevi yapacak hiç mi insan yoktu?. Dışarıdan adam getirmenin nedeni ne?. Bunlar benim mahallemi, sokağımı tanımadan ne yapacak?. Ne faydası olacak.  Ne katacak bunlar bu kente. Milletvekillerimiz nerede?” diye sordu.

Ergani kayyum da ‘ithal müdür’ transferine uydu

Ergani İlçe Belediyesine kayyum olarak atanan kayyum Abdulselam Öztürk, Yalova’dan getirdiği veri hazırlama memurunu Belediye Başkan Yardımcılığına, polis memurunu ise Özel Kalem müdürü yaptı. Van Belediyesinden gelen memuru Kenan Dursun İmar Müdürlüğü görevine getirilirken, Cihan Çiçek adlı kişi mimar olarak işe alındı, Musa Burak Kaya adlı kişi de özel kalemde işe başladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum