“Kayyumun devrettiklerini alacağız”

“Kayyumun devrettiklerini alacağız”
Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nin HDP'li adayları gazetemize konuştu

Berçem Kartal Altunakar /Özel

Tigris Haber - HDP Kayapınar Belediyesi Eşbaşkan adayları Keziban Yılmaz ile Necati Pirinççioğlu, Tigris Haber konuştu.  Belediyenin taşınmazları ile ilgili konuşan eş Başkanlar, “Kayyumların devir ettiklerini geri alacağız. Halkın olanı halka kazandırmak için çaba içerisinde olacağız. Alamadıklarımızı da yargıya taşıyacağız.”

dsc_9146.jpg

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylar çalışmalarını sürdürürken, HDP’in Kayapınar Belediyesi Eşbaşkan Adayları Keziban Yılmaz ve Necati Pirinççioğlu, seçim çalışmaları, projeler ve kayyumun taşınmazlarla ilgili kararını Tigris Haber’e değerlendirdi.

3-019.jpg

Halkın yoğun bir desteği var

Seçim çalışmalarının çok iyi gittiğini belirten HDP’nin Kayapınar Belediyesi Eş Başkan adayı avukat Keziban Yılmaz, “Biz bugüne kadar halk tarafından herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Halkın çok yoğun desteği ve talebiyle karşılaştık.  Baskıya uğramış olan bir halkın coşkusunu bile gizleyerek gösterdiğine tanık olduk. Seçim çalışmalarımızı yürütürken biz sadece emniyet güçleri tarafından bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Onlar bizi yıldırmıyor, biz çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Biz halkımıza oy içinde gitmiyoruz. Biz halkımızın sadece yanında olduğumuzu gösterebilmek adına halkımızın da yanımızda olduğunu görebilmek adına çalışıyoruz. Bugün gördüğümüz üzere halk zaten kararını vermiş. Kime ve nereye oy vereceğini çok iyi biliyor. Bizim halkımızdan bir şüphemiz yok, halkımıza güveniyoruz” dedi.

Vatandaş belediyesine gidemiyor

Kayyumların atanmasından sonra halkın belediyelere gidemediğini belirten Yılmaz, “Bu kentin en önemli sorunu güvenlik güçlerinin üç kişinin bile bir araya gelmesine tahammülsüzlüğüdür. Bu iki buçuk yıllık süreç içerisinde belediyeye hiçbir şekilde vatandaşların ulaşamamasıdır. Su faturasını veya emlak vergisini ödemek için bile belediyeye vatandaşlarımızın rahatlıkla gidememesidir. En büyük sorunumuz budur. Biz bu sorunları gider gitmez çözeceğiz. Biz sürekli halkın içerisinde olan adaylarız. Bundan dolayı biz anketimizi halkımızla birebir yapıyoruz. Anketler bize çok büyük oranları gösteriyor. Biz gittiğimiz, çaldığımız her kapıda gerçekten güler yüzle, samimiyetle ve içtenlikle uğurlanıyoruz. Bu da aslında halkımızın tercihinin ne olduğunu da açık bir şekilde bize gösteriyor. Biz 31 Mart günü o sandıklarda en az yüzde yetmiş oy oranın buradan çıkacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Daha fazla hizmet ve projeler üreteceğiz

Halka güvendiklerini ifade eden Yılmaz, Halkımızın da bize güvenmesini istiyoruz. Seçim sürecinin en başından beri söyledik bu söylemimizde de samimiyiz. Çünkü biz dürüst bir siyaset yürütüyoruz. Biz bu belediyeleri halkımızla birlikte yöneteceğiz. Bundan halkımızın hiçbir kuşkusu olmasın. İki buçuk yıl önce halkımızın iradesi gasp edildi. Sadece HDP’ye yönelik bir gasp değildi. Biz halkımızın bu iki buçuk yıllık süreç içerisindeki duruma tanık olduğunu biliyoruz. Halkımızın da gerekli olan cevabı 31 Mart günü sandıklarına, oylarına sahip çıkarak vermesini istiyoruz ve vereceğinden de hiç kuşkumuz yok. Halkımızdan daha büyük daha yüksek bir sesle 31 Mart günü iradelerine gasp edenlere cevap verilmesini istiyoruz. Halkın bize tek söylediği şu; biz sizinleyiz, sizi destekliyoruz, yanınızdayız ve arkanızdayız. Biz halkımıza gerekli hizmeti vereceğiz. Kayyumunda eksik bıraktıklarını vereceğiz. Onunda üstüne daha fazla hizmet ve projeler üreterek hizmet vereceğiz. Bu halkın anneleri barış, huzur ve güvenlik istiyor” diye konuştu.

 

2-014.jpg

Esnaf ve halkla birlikte karar vereceğiz

HDP’nin Kayapınar Belediyesi Eş Başkan adayı Necati Pirinççioğlu ise, halk ile birlikte belediyeye yöneteceklerini ifade ederek, “1999 yılından yuna belediyecilik geçmişimiz var. Biz esnaflarla, sivil toplum örgütleriyle halkımızla beraber bu kentin sorunlarını tespit edip onlarla beraber bir kuruş bile olsa paylaşıp, nasıl bu kente daha fazla faydalı olabileceğine dair birlikte karar verip yapacağız. Kente dair projelerimiz, sosyal, kültür çalışmalarımız ve kadına dair projelerimiz var. İnsanların daha iyi yaşabileceği bir kent yaratmak için çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

dsc_9144.jpg

Çok ciddi yolsuzluk duyumları var

Göreve gelir gelmez kayyum raporu hazırlayacaklarını kaydeden Pirinçcioğlu, İlk icraatımız, iki buçuk yıllık kayyum belediyesinin nasıl talan edildiğinin tespitine dair bir rapor hazırlayacağız. Bunu hem sivil toplum örgütlerine hem halka açıklayacağız. Halkla beraber nasıl yöneteceğimize dair çalışmalar yürüteceğiz.  Çok ciddi yolsuzlukların çok ciddi usulsüzlüklerin yapıldığının duyumlarını alıyoruz.  Bazı duyumlar alıyoruz ama kimse iş korkusu yüzünden belge vermek istemiyor. Biz bunları belgeleyeceğiz ve kamuoyu ve halkla paylaşacağız. Taşınmazlardan geri alabileceklerimizi alacağız. Halkın olanı halka kazandırmak için çaba içerisinde olacağız” dedi.

Daha iyi bir Kayapınar için çaba sarf edeceğiz

Kayapınar’ın 20 yıl önce bir köy olduğunu anımsatan Pirinçcioğlu, 1999’da burası bir köy iken şuan alt yapısı, ulaşım sorunları çözülmüş, yeşil alan sıkıntısı olmayan bir kent haline geldi. On beş yıllık kısa bir süre zarfında bir birikim var. Bu birikim üzerine bizler de bütün bu içi boşaltmış belediyeye rağmen yaşanabilir, sosyal merkezleri olan ve ücretsiz bu faaliyetlerden yararlanan daha iyi bir Kayapınar’ı elde etmek için çaba içerisinde olacağız. Kayyumun ne getirdiğini bilmiyoruz.  Bundan sonra güçlü projelerle, daha yaşanabilir, daha sosyal projeleri olan bir Kayapınar Belediyesi göreceğiz.  31 Mart’ta herkes kendi sandıklarına sahip çıksın. Biz halkımıza güveniyoruz o sandıkları koruyacağını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Hizmetler kat ve kat artacak

Halkın beklentileri ile ilgili de konuşan Necati Pirinççioğlu, “Halkın tek isteği biran evvel gaspın sonlanması ve tekrardan halkın iradesinin tecelli etmesidir. Halk siz gelin başka bir şey istemiyoruz diyor. Ne olduğunu bilen, duyarlı ve bilinçli bir halkımız var. On beş yıllık süre içerisinde yapılan hizmetlerin kat ve kat ilerisine gideceğimizi biliyor ve söylüyorlar. Toplumsal talepleri ve hakları halkın genel ihtiyaçlarını karşılayan belediye perspektifi var. Bu halkın iradesi olan HDP’nin, DBP’nin, DEHAP’ın, HADEP’in ne yaptığını halk iyi biliyor. Halk o pratiğe güveniyor ve yeniden bizim daha başarılı olacağımıza inançları yüksek. Şahsi talepleri halkımızın hiçbir zaman yok. Açlık grevinde olan insanların cenazesinin çıkmaması için daha fazla çaba sarf etmemizi istiyor. Bu tecridin sonlandırılmasına, açlık grevinin son bulmasına duyarlılık çağrısı yapıyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve 31 Mart’ta da seçimi daha güçlü kazanarak bunun sonlanması için daha fazla çalışacağız”.

4-011.jpg

Keziban Yılmaz Kimdir?

Diyarbakır barosuna bağlı olarak 13 yıl avukatlık yaptım. Şuanda da avukatlık mesleğim devam ediyor. İki dönem Diyarbakır Barosunun yönetim kurulunda görev aldım. İki dönem insan hakları derneğinde yöneticilik yaptım. Bir dönem demokratik bölgeler partisinde yöneticilik yaptım. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldım.

dsc_9166.jpg

Necati Pirinççioğlu kimdir?

Mimarım. 99’dan beri Diyarbakır Büyükşehir belediyesinde mimar olarak çalıştım. Avrupa birliğinin önemli projelerinde yer aldım; sur diplerinin boşaltılması, Sümer park projesi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.