Kemal Kurkut davasında polise yine tutuklama çıkmadı

Kemal Kurkut davasında polise yine tutuklama çıkmadı
2017 Diyarbakır Newroz’unda polis kurşunuyla hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un davası sürüyor.

Diyarbakır'da 2017 Newroz’unda üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un öldürülmesine ilişkin polis memuru Yakup Ş.'nin 'kasten öldürme'den tutuksuz yargılandığı davanın 7’inci duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada tutuksuz yargulanan polis memuru Yakup Ş. hazır bulundu.

Kemal Kurkut’un annesi Secan Kurkut, ağabeyi Cihan Kurkut’un katıldığı duruşma, HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, HDP İzmir Milletevkil Serpil Kemalbay, Lice’de 2013 yılnda kalekol protestosu sırasında asker kurşunu ile öldürülen Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım’da katılarak aileye destek verdi.

Duruşma'ya HDP İzmir Milletevkil Serpil Kemalbay ve Medeni Yıldırım’ın annesi destek verdi.

Aktar: Adalete olan inanç sarsılıyor

Duruşmada savunma yapan Kurkut ailesinin avukatı Mehmet Emin Aktar, faili kamu görevlisi olan davalarda uygulanan cezasızlığa vurgu yaptı. Bu tür davalarda hukuka uygun kararlar çıkmayınca toplumun adalete olan inancının sarsıldığını ifade eden Aktar, sanık polisi memurunun tutuklu yargılanmasını istedi.

k2-004.jpg

Adalet beklentisi sonuçsuz kaldı

Aktar’ın bu talebinin ardından mahkeme başkanı, olayın üzerinden çok zaman geçtiği için sanığın delilleri karartma şartlarının olmadığını iddia ederek tutuklama talebini reddetti. Mahekeme heyeti Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun beklenmesine kara vererek duruşmayı 14 Ocak 2020 tarihine erteledi.

Kurkut davasını sahiplenme çağrısı

Davayı izleyen HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay duruşmanın ardından Kurkut ailesi ile birlikte Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Bugün davanın yedinci duruşmasının görüldüğünü ifade eden Kemalbay, yargılamaların oyalamayla geçtiğini söyledi. Özellikle kolluk kuvvetlerinin sivillere karşı işlediği suçların hep cezasızlıkla sonuçlandığına tanık olduklarını dile getiren Kemalbay, “Bu davada da aynı şeyi görüşüyoruz. Sanık yedi duruşmada tutuksuz yargılanıyor. Elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor. Cezaevleri ağzına kadar dolu, sırf bir tweet attıkları için insanlar cezaevine atılıyor ama Kemal’i öldüren polis elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor. Tekrar bir cezasızlıkla karşı karşıyayız. Adalet bir kez daha öldürülüyor ve bunun olmaması için hukukun yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

HDP'li vekil, herkesi Kemal Kurkut davasını sahiplenmeye çağırdı. (Kaynak:MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.