Kendini 'mehdi' ilan eden kişinin siteleri engellendi

Kendini 'mehdi' ilan eden kişinin siteleri engellendi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebi üzerine, Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğince, kendisini "mehdi" ve "resul" ilan eden İskender Evrenesoğlu'na ait 5 internet sitesine erişim engeli getirildi.

Tigris Haber- Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebi üzerine, Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğince, kendisini "mehdi" ve "resul" ilan eden İskender Evrenesoğlu'na ait 5 internet sitesine erişim engeli getirildi.

Kendisini ‘mehdi’ ilan eden İskender Evrenesoğlu’na ait Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayınları yapan internet sitelerine erişim engeli geldi. Karar Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca yapılan inceleme sonunda verildi. Kurul, yayınların “İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı olduğu”nun tespit edildiğini açıkladı.

 
Kurul, incelemenin ardından “sakıncalı meal ve tefsir yayınlarının erişiminin engellenmesi için” Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na talepte bulundu. Bunun üzerine Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, ilgili kanun maddesi gereğince söz konusu sitelerin erişimini engelledi. Evrenesoğlu, “kendisine vahiy geldiğini” ve peygamber olduğunu, “Risalet Nurları” isimli kitabın ise vahiy yoluyla Allah tarafından yazdırıldığını iddia ediyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAME YAYINLAMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kur’an-ı Kerim meallerinin Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca, Diyanet İşleri Başkanlığı, kamu kurumları, özel kişi ve kuruluşların talebi üzerine veya resen inceleneceği ya da incelettirileceği bildirilmişti. Kararnamede, inceleme sonunda İslam’ın temel nitelikleri açısından sakıncalı olduğu Kurul tarafından tespit edilen meallerin, Başkanlığın yetkili ve görevli merciye müracaatı üzerine, basım ve yayımının durdurulmasına, dağıtılanların toplatılmasına ve imha edilmesine karar verilebileceği ifade edilmişti. Kararnamede, yayının internet ortamında yapılması halinde, Başkanlığın müracaatı üzerine, bu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesinin yetkili kurumlardan istenebileceği kaydedilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.