Kent Koruma Platformundan depremzedelere 5 TIR yardım malzemesi

Kent Koruma Platformundan depremzedelere 5 TIR yardım malzemesi
Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki depremzedelere 5 TIR yardım malzemesi gönderdi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Kısa bir süre önce sivil toplum, meslek ve iş insanlarından oluşan 82 bileşenle kuruluşunu ilan eden Diyarbakır Kent Korumu ve Dayanışma Platformunun kurduğu Kriz Masası, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki depremzedelere 5 TIR yardım malzemesi gönderdi. Diyarbakır’da depremde zarar görenlere, yemek, barınma, çocuk bezi ve kadın pedi olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunan Platform bileşenleri, kentteki yoğunluğun azalmasının ardından çevre illere yardım ulaştırma çalışmalarına başladı.

Diyarbakır’da 200 kişiyle yardım çalışmalarına katılan Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleri, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki çalışmalarla birlikte depremde zarar görenlere yardım ulaştırma çalışmasına katılan sayısını 500’e yükseltti. Katılacak yeni gönüllerle depremzedelere yardım ulaştırma çalışmalarında sayının artması beklenirken, Platform bileşenlerinden olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bünyesinde yer alan Bölge’deki mimar ve mühendisler de arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına dahil oldu. Platform, arama, kurtarma ve diğer mühendislikle hizmeti vermek için Adıyaman’da 45, Kahramanmaraş’ta da 15 mühendis görevlendirdi. Yeni gönüllülerin çalışmaya dâhil olmasıyla bu sayının artması bekleniyor.

Deprem çalışmalarına katılan Platform üyelerinin şu ana kadar herhangi bir engelle karşılaşmadığı, Diyarbakır’daki çalışmalarda AFAD ile koordinasyon halinde çalıştıkları öğrenildi.

Öte yandan Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Diyarbakır'da hasar tespit çalışmaları başlattı. Müdürlük TMMOB’un çalışmalara katılma talebini kabul ederek, TMMOB’u da hasar tespit çalışmalarında dâhil ettiği bilgisi edinildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.