Kent Meydanı çalışmaları sürüyor

Kent Meydanı çalışmaları sürüyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde 67 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ettiği Kent Meydanı’nın çalışmaları devam ediyor.

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarihten günümüze kentsel yaşamın en yaygın kullanım alanı olarak bilinen Kent Meydanı inşa ediyor. Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde toplam 67 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek Kent Meydanı’nın, 31 bin 500 metrekaresi yeşil alan olacak. Haziran ayında yapımına başlanan Kent Meydanı çalışmalarının, yılsonuna kadar tamamlanması hedeflenirken, vatandaşlar, Kent Meydanı’nı sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanabilecek.

 

Çocuk oyun grupları yerleştiriliyor

 

Sulama, elektrik, drenaj ve içme suyu gibi tüm altyapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kent Meydanı'nda, üst yapı çalışmalarına başladı. Çocuk oyun gruplarının yerleştirilmeye başlandığı Kent Meydanı'nın içinde yürüyüş yolu, kaykay pisti, çocuk oyun grupları, mescit, kitap kafe, otopark, taksi durağı, kuru havuz ve bölgede ilk defa uygulanacak su oyun grupları yer alacak. Vatandaşların, Kent Meydanı’nın yeşil alanında dinlenmeleri için pergoleler, banklar, çeşmeler, çöp kutuları ve kent mobilyaları konulacak.

 

1746 adet ağaç dikilecek

 

Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nda inşa çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da ağaçlandırma çalışmalarına başladı. Şu ana kadar 500 ağaç diken ekipler, 18 çeşit olmak üzere toplam 1746 ağaç dikecek.

 

Dikilecek ağaç çeşitleri ve sayısı

 

 

 

724 adet dut, 159 adet doğu çınarı, 148 adet Amerikan dişbudağı, 129 adet İran çamı, 114 adet şeker akçaağacı, 92 adet Akdeniz servisi, 58 adet sigara ağacı, 57 adet Amerikan meşesi, 52 adet çınar yapraklı akçaağaç, 51 adet Lübnan sediri, 43 adet süs eriği, 36 adet süs kiraz, 32 adet leylak, 30 adet süs elması, 10 adet alıç, 8 adet bulut ağacı, 3 adet akkavak, 2 adet salkım söğüt.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.