Kesmeye başladılar

Kesmeye başladılar
DEDAŞ kampanyalara rağmen borcunu ödemeyen abonelerin elektriğini kesmeye başladı

Haber Merkezi-Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), kampanyaların bitmesinin ardından borcunu hala ödemeyen 190 bin abonenin elektriğini kesmeye başladı. 
DEDAŞ’ın, özelleştirme sonrası başlattığı kampanyalar sona erdi.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta son günlerde yapılan ödemeler ve kesme işlemlerinin ardından, kesme işlemi uygulanacak abone sayısı 217 binden,  190 bin seviyesine indi. Özelleştirme öncesinde tolerans gösterilerek uygulanmayan idari ve hukuki müeyyidelerin uygulanması için süreci tavizsiz biçimde işletme kararı alan DEDAŞ ekipleri, borçlu abonelere yönelik elektrik kesme uygulamasına Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta eş zamanlı olarak başladı.

Öte yandan, bölgeye bağlı 40 ilçe ve kırsal kesimde daha önce DEDAŞ tarafından hiç kesinti yapılmadığı tespit edildi. Bismil, Ergani, Kızıltepe, Derik, Kozluk, Siverek, Birecik, Akçakale, Suruç Viranşehir, Harran, Silopi, Cizre, İdil ve Kurtalan’ın hiç kesinti yapılmayan ilçelerin başında geldiği kaydedildi. Özellikle ilçe ve köylerde yaşayan elektrik abonelerinin, mağdur olmamaları için, yeni dönemi dikkate alarak borçlarını ödemelerinin beklendiği kaydedildi.
Uygulamanın ilk gününde, yıllık 100 milyon kilovat tüketen ve borçlu olan tüm sulama birliklerinin enerjisi kesildi. Yükümlülüklerini yerine getirme konusunda çaba sarf eden birlik yöneticileriyle ise görüşmeler devam ediyor. Kendilerine ihbar ulaşmadığına dair abonelerden gelen şikayetler üzerinde, stickerlar kesinti yapılan sayaçların üzerine yapıştırılmak üzere 200 bin adet sticker bastırıldı. Böylece borcu olan veya kaçak enerji kullanılan müşteriler, borcunu düzenli ödeyen müşterilerden ayırt edilebilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.